“En büyük arzumuz,çok daha parlak yarınlar hazırlayabilmektir”

TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyon Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Milletvekili Katırcıoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. kuruluş..

“En büyük arzumuz,çok daha parlak yarınlar hazırlayabilmektir”

TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyon Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Katırcıoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. kuruluş yıl dönümünü, Türkiye ve dünyadaki tüm Çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en samimi duygularıyla kutladığını ifade etti.

Radiye Sezer Katırcıoğlu, mesajında;

“23 Nisan 1920’de, ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ şiarıyla kurulan Meclisimiz, tam bağımsızlık konusundaki azim ve kararlığımızı tüm dünyaya ilan etmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi necip milletimizin, vatan ve bayrak sevgisinin, bağımsızlığa olan aşkının yanında başka milletlerin bağımsızlık mücadelelerine de örnek olmuş, milli iradenin gerçekleştirilmesi yolunda emsal teşkil etmiştir.

Milletin ve vatanın en zor günlerinde teşekkül eden, milli mücadelenin merkezi olan TBMM’nin devraldığı istiklal, hürriyet ve milli irade mirasını bugüne kadar başarıyla sürdürmüş olmanın haklı gururunu taşıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi, ilk gününden itibaren milletimizin bütün renklerini bir zenginlik olarak bünyesinde barındıran bir yapıya sahip olmuştur ve bundan sonra da bu niteliğini koruyacaktır. Zira Türkiye ancak, farklılıklarını çatışma bahanesi değil, zenginleşme imkânı olarak gören bir anlayışla ilerleyebilir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. kuruluş yıl dönümünü, Türkiye’nin ve dünyanın tüm çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en samimi duygularımla kutluyorum. Milli egemenliğimizin temelleri atılırken, aziz milletimiz her yaştan ferdiyle zafere ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda birlik ve beraberlik içinde yılmadan mücadele vermiştir. Millet olarak, çocuklarımızı dünyadaki en kıymetli varlık olarak görüyor, onları el üstünde tutuyoruz. En büyük arzumuz, çocuklarımıza ve gençlerimize çok daha parlak yarınlar hazırlayabilmektir.

100 yıl önce bağımsızlık için verilen zorlu mücadeleyi, bugün tüm insanlığı tehdit eden bir salgına karşı sağlık çalışanlarımızın omuzlarında kararlı şekilde sürdürüyoruz. Onlara teşekkürlerimizle, nice yüz yıllara…

Korona virüsle mücadele kapsamında bu yıl 23 Nisan kutlamalarını daha az katılımla kontrollü bir şekilde gerçekleştireceğiz. 23 Nisan 2020 Perşembe akşamı, saat 21.00’de tüm Türkiye’yi, evlerinde ve balkonlarında bayraklarıyla 100. yıl coşkusunu, İstiklal Marşı’nı söyleyerek kutlamaya çağırıyoruz. Milli Mücadele’nin ruhunu yansıtan o mısralarla, 100. yılın heyecanını milletçe hep birlikte yaşayalım.

İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum.

Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bu seçkin bayramını en samimi duygularımla gönülden tebrik ediyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL