‘‘En Çok Dilovası Okuyor’’ 

‘‘En Çok Dilovası Okuyor’’  Projesi Lansman Toplantısı,  Vali Yavuz’un Katılımlarıyla Gerçekleştirildi Dilovası’nda herkesi kitapla buluşturmak, okuma alışkanlığı kazandırmak ve okumaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen ‘‘En Çok Dilovası Okuyor’’  Projesi Lansman Toplantısı,  Vali Seddar..

‘‘En Çok Dilovası Okuyor’’ 

‘‘En Çok Dilovası Okuyor’’  Projesi Lansman Toplantısı,  Vali Yavuz’un Katılımlarıyla Gerçekleştirildi

Dilovası’nda herkesi kitapla buluşturmak, okuma alışkanlığı kazandırmak ve okumaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen ‘‘En Çok Dilovası Okuyor’’  Projesi Lansman Toplantısı,  Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Dilovası Makineciler Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen Toplantıya; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, daire müdürleri, muhtarlar, Dilovası Makineciler OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Silahtaroğlu,  Dilovası Makineciler OSB Bölge Müdürü Yaşar Yalamanoğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda ‘‘En Çok Dilovası Okuyor’’ projesinin tanıtım videosunun sunumu gerçekleştirildi.

Dilovası Makineciler OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Silahtaroğlu, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ve Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay’ın konuşmalarının ardından programda bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında; “Böylesine güzel bir programda sizlerle bir arada bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu vesileyle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Etkinliğimizin tüm gençlerimize, geleceğimize katkı sunmasını temenni ediyorum. Eğitim-Öğretim açısından başlangıçlar yapacağımız bir ayda bulunuyoruz. Nitekim okul öncesi ve 1. Sınıflarımız şuanda okullarına başladılar, uyum eğitimlerini yapıyorlar. 12 Eylül’de ilköğretim, ortaöğretim daha sonra 19 Ekim’de de üniversitelerimizi açmış bulunacağız.

 Eğitim Ulusların Refah Seviyesini, Özgürlük ve Bağımsızlığını Belirler

 Dünya üzerinde herkesin eğitimi tartıştığını belirten Vali Yavuz; Eğitim sadece bireysel anlamda insana katkı sunan bir araç olmayıp, aynı zamanda ulusların refah seviyesini, özgürlük ve bağımsızlığını belirleyen stratejik bir alan olarak ortaya çıkıyor. Dünya üzerinde herkes eğitimi, tartışıyor. Eğitim sistemlerinin hangisinin daha iyi olacağını, gençlerimizi, evlatlarımızı nasıl daha iyi yetiştirmemiz gerektiği üzerinde herkes kafa yoruyor. İster dünyanın en gelişmiş ülkesi olsun, ister gelişmekte olan ülkesi olsun yada en az gelişmişi olsun herkesin tartıştığı konu eğitim. Çünkü eğitim sizin yaşam kalitenizi, refahınızı belirliyor.  Hür ve bağımsız yaşamanızın ön koşulu olarak ortaya çıkıyor.

 Dünyanın Hiçbir Döneminde Bilgi Bu Kadar Çabuk Üretilmemiş, Yayılmamış, Eskimemiş ve Tüketilmemişti

 Gençlerin seçici olması gerektiğini belirten Vali Yavuz; Biz çocuklarımıza ne bulursanız okuyun diyoruz. Hayır ne bulursanız okumayın, işinize yarayacak olanları okuyun. Çünkü bunlar eski tabirlerdi. Şimdi o kadar çok yazılıyor, çiziliyor ki siz ne olmak, hangi alanda gelişmek istiyorsanız seçici olmak zorundasınız. Çünkü bundan 100 yıl önceki gibi sayılı kitap yok artık. Her gün binlerce hatta milyonlarca bilgi üretiliyor. Dünyanın hiçbir döneminde bilgi bu kadar çabuk üretilmemiş, bu kadar çabuk yayılmamış, eskimemiş ve tüketilmemişti. Böylesine hızlı değişim ve dönüşümlerin bulunduğu bir dünyada eski okuduklarınızla artık hayatınıza yön veremezsiniz.

 Bizim Görevimiz Her Şartta Bu Ülkeyi Yüceltmek

 Vatanseverliğin temel ölçüsünün ülkemizi yüceltmekten geçtiğini belirten Vali Yavuz;  Bugün size bu ülkeden bir şey olmaz diyorlar. Avrupa’ya, batıya kaçın diyorlar. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk yıkılmış, yakılmış, işgal edilmiş bir ülkede bu ülkeden de bir şey olmaz artık, Yunanlar artık Polatlı’ya kadar gelmiş, yakın süre sonra Ankara’ya gelirler, bu saatten sonra burada bir şey olmaz, boşuna ölmeyelim, binlerce insan şehit olmasın, bizde geleceğimizi İngiltere’de görelim dediler mi? Bugün hangi şartlarda yaşıyoruz ki biz evlatlarımıza Batı’ya kaçın, bu ülkeden bir şey olmaz diyoruz. Bizim görevimiz her şartta bu ülkeyi yüceltmektir. Bu vatanseverliğin temel ölçüsüdür. İster Amerika’da eğitim görün, ister Fransa’da biz bu ülkeyi yücelteceğiz. Nerede olursanız olun ama bu vatanı unutmayın. Burası bizim ana yurdumuz.

 Öğretmenini Sevmeyen, Saygı Duymayan Hiçbir Toplumun Gidebileceği Bir Yer Yoktur

 Türk kültür ve medeniyetinin sevgi medeniyeti olduğuna değinen Vali Yavuz; Balkanların, Kafkasların, Afrika’nın hatta Ortadoğu’nun ikinci adresi Türkiye’dir. Ama 85 milyon vatan evladının ikinci adresi yoktur. Biz Türk Milletiyiz. Bu topraklarda bin yıldır hür ve bağımsız yaşamak üzere kurgulanmış bir milletiz. Sadece bizim için değil, bize benzeyen herkes için bir ümidiz biz. Boşnaklar bugün orada özgürce yaşayacaksa siz güçlü olmak zorundasınız. Yoksa Boşnaklar orada yaşayamaz. Arnavutlar, Makedonlar yaşayamaz. Siz kim olduğunuzun farkında olacaksınız o yüzden de okumak ve doğru bilgi sahibi olmak önemli. Doğru seçimler yapmak durumundasınız. Ama engin bir insan sevgisi olmadan bütün bu yaptıklarımızı anlatmamız mümkün değil. Biz yaşatmak üzerine bir dünya kurguluyoruz. Hristiyan, Yahudi, Müslüman hiç fark etmiyor.   Kürt, Arap, Alman, Fransız hiç fark etmiyor. Biz insanları yaşatmak üzere bir düzen kuruyoruz. Sevgi üzerine bir medeniyet kuruyoruz. Esasen Türk kültür ve medeniyeti sevgi medeniyetidir.

 Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmalarına devam eden Vali Yavuz; Bu güzel ve bir o kadarda anlamlı etkinliğin düzenlenmesinde emeği ve katkısı bulunan çok kıymetli meslektaşımı Kaymakamımızı, Belediye Başkanımızı, her daim yanımızda olan Makineciler OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerini, diğer OSB’lerimizi, iş adamlarımızı gönülden tebrik ediyorum. Öğretmenini sevmeyen, saygı duymayan hiçbir toplumun gidebileceği bir yer olduğunu düşünmüyorum. O yüzden daha çok bilenlere, alimlere saygı duymak gerekir. Alim kelimesi sadece din İslam bilginlerini ifade etmez. O yüzden alimlerine, öğretmenlerine saygı duymayan bir toplumun önü açık olamaz. Bilgiye saygı göstermeli, hürmet etmeliyiz. Her şeyi bildiğimizi iddia etmemeliyiz. Bilenlere sormalıyız. Cahil toplumların en büyük özelliği her şeyi bildiğini iddia etmesidir. Her şeyi bildiğini iddia eden toplumlar yol bulamaz. O yüzden sizlere güveniyor ve bu ülkenin geleceğine inanıyoruz. İsteseler de istemeseler de bu yüzyıl bizim yüzyılımızdır. Bu yüz yılı bizler inşa edeceğiz hiç endişeniz olmasın. Birbirinizi sevin ve aranızda hiç ayrımcılık yapmayın, kucaklaşın. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun” diyen Vali Yavuz öğrencilere kitap hediye ederek, onlarla günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL