“Engelli Dostu Bir Kent İçin”

Hürriyet, bir seçim vaadini daha hayata geçiriyor  Otizm Spor ve Yaşam Evi İzmit’e umut olacak  İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet engelleri dernekleri, özel bireyler ve aileleriyle iftar programında..

“Engelli Dostu Bir Kent İçin”

Hürriyet, bir seçim vaadini daha hayata geçiriyor

 Otizm Spor ve Yaşam Evi İzmit’e umut olacak

 İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet engelleri dernekleri, özel bireyler ve aileleriyle iftar programında bir araya geldi. Seçim vaatlerinden biri olan ve yakın zamanda faaliyete geçecek olan Otizm Spor ve Yaşam Evi’nin tanıtımını yapan Başkan Hürriyet, “Özel gereksinimli bireylerimizin farklılıklarını biliyoruz, bu farklılıkların kentimize getirdiği güzellikleri kabul ediyoruz” dedi

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle özel bireyler ve aileleriyle Ramada Otel’de iftar programında bir araya geldi. Özel bireylere yönelik birçok proje ve farkındalık çalışmasına öncülük eden Başkan Hürriyet, yemeğin ardından yakın zamanda hizmete geçirilecek ve bu kentte yaşayan otizmli bireylere umut olacak Otizm Spor ve Yaşam Merkezi’nin tanıtımını gerçekleştirdi.

ÇOK SAYIDA DERNEK KATILIM SAĞLADI

Programda ilk olarak Yaşama Destek Evi ve Otizm Spor Merkezi’nin tanıtım filmleri izletildi. Programa Kocaeli Sessizler Derneği, Çağdaş Engelliler Derneği, Görme Engelliler ve Dayanışma Derneği, Kocaeli Spastik Çocuklar Derneği, İzmit Zihinsel Engelliler Beceri Geliştirme ve Spor Kulübü Derneği, Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği, Kocaeli Otistik Çocuklar Derneği, Marmara Depremzede ve Bedensel Engelliler Derneği, Kocaeli Fatih Sultan Mehmet Görme Engelliler Derneği, Hayata Dönüş Derneği, Kocaeli Özel Gereksinimli Bireyler Derneği, İzmit Bizim Bahçe Şizofreni Yakınları Dayanışma Derneği, İzmit Otizm Spor Kulübü, Kocaeli Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Derneği, Tüm Engellileri Birleştirme Derneği, Marmara Spina Bifida Derneği Tüm Engelli ve Aileleri, Engelli Meclisi Gönüllü Üyeleri, muhtarlar ve özel bireyler ile aileleri katıldı.

HÜRRİYET, “BİRKAÇ GÜZEL AMAÇ İÇİN BİR ARAYA GELDİK”

Programda konuşan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Öncelikle kentimize ve bütün İslam âlemine hayırlı Ramazanlar diliyorum. Davetimize icabet ettiğiniz, bizleri kırmadığınız için teşekkür ediyorum. Bugün burada aslında güzel birkaç amaç için toplandık. Öncelikle 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle iftar yemeği düzenledik. Dedik ki bütün engel gruplarındaki derneklerimiz ve sivil toplum örgütlerimizle bir araya gelelim. Hem bu alanda yaptığımız çalışmaları anlatmak hem de sizlerin önderliğinde çıkacak yeni proje fikirlerini dinlemek istedik.

“TOPLUMSAL BİR BİLİNÇLE”

Ayrıca bugün Yaşama Destek Evi’ni (YADEV) ve Otizm Spor ve Yaşam Evi’ni sizlere tanıtmak istedik. 2 Nisan bilindiği üzere dünyanın dört bir yanında Otizm Farkındalık Günü olarak kabul görmüş ve farkındalık etkinlikleri de Nisan ayı boyunca devam etmektedir. Biz de bu yemeği sadece Otizm Spektrum Bozukluğuna dikkat çekmek için değil bunun yanı sıra özel gereksinime ihtiyaç duyan bireylerimizin eşit koşulda yaşamlarını sürdürebilmesinin ancak toplumsal bir bilinçle oluşabileceği düşüncesiyle düzenledik. Biliyoruz ki burada bulunan birçok ailemiz bu gayeyle yaşamlarını sürdürüyor ve özel gereksinime sahip yakınlarını toplumda daha yüksek sesle, daha somut adımlarla, daha aktif bir şekilde yer alabilmesi için elinden geleni yapıyor.

“ENGELLİ DOSTU BİR KENT İÇİN”

Biz de İzmit Belediyesi olarak ailelerimizi hedeflerine ulaştıracak bu yolda onlara köprü olmaktan, onlarla dayanışma içinde olmaktan, onlarla birlikte sorunlara çözüm üretmekten oldukça mutluyuz ve gururluyuz. Bu gayeyle aynı dayanışma duygularımızla yolumuza devam ediyoruz. Ben ve çalışma arkadaşlarım, İzmit’imizi nasıl engelli dostu bir kent haline getiririz misyonuyla hareket ediyoruz. Bu kenti her geçen gün hem özel gereksinimli bireylerimiz hem aileleri için daha yaşanabilir ve işlevsel hale getirmeye çalışıyoruz.

“EL ELE YÜRÜYORUZ”

Tüm bu çalışmaları yürütürken bizlere yol gösterici olmasını istediğimiz aradığımız derneklerimiz de dâhil olmak üzere bugün burada yer alan İzmit Belediyesi Engelli Meclisi, ilçemizde bulunan çok kıymetli engelli dernekleri, engelli spor kulüpleri ve engellilik alanında çalışma yürüten birçok kurum ve kuruluşla el ele yürüyoruz. Biliyoruz ki hassas grupla konuşurken sorunu tespit etmek o grupla birebir temasla mümkün. Bu işbirliğine izin verdiğiniz için yolumuzu aydınlattığınız için ve sizlere adil bir yaşam sunmamıza sağladığınız katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum.

“YADEV İÇİN AİLELERDEN OLUMLU TEPKİLER ALDIK”

İzmit halkına vermiş olduğum sözlerden biri de özel gereksinimli bireylerimiz için oyun ve rehabilitasyon programlarını hayata geçirmekti. Yakın zamanda bu doğrultuda Yaşama Destek Evi’mizi faaliyete geçirdik ve ailelerimizden de olumlu yönde tepkiler aldık. Tabi ki aynı görev bilinci ve motivasyonla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün burada aynı zamanda çok yakında faaliyete geçireceğimiz Otizm Spor ve Yaşam Evi’mizi de tanıtmış olduk.

“ÇOK YÖNLÜ BİR YAPIYA SAHİP OLACAK”

Yakın zamanda faaliyete geçecek bu tesisimiz otizmli bireylerin uzmanlarca değerlendirileceği ihtiyaçlarına yönelik bireysel eğitim ve faaliyet planı hazırlanacak. Özellikle etkileşim temelli spor aktiviteleri ile hizmet verecek bir merkez olacak. Yaşam evimizin çok yönlü bir yapıya sahip olması nedeniyle otizmli bireylerimiz hem iç mekânda bulunan spor ve duyu bütünleme eğitimlerinden faydalanabilecek hem de bahçe ve açık alan faaliyetleriyle fiziksel gelişimlerini destekleme imkânı bulacaklar.

“EN KISA SÜREDE FAALİYETE GEÇİRECEĞİZ”

Yaşam evimiz otizmli bireyleri desteklerken aynı zamanda yakınlarını da desteklemek, bilinçlendirmek, sosyal yaşama dâhil etmek, bakımlarını üstlenme konusundaki sorumluluk alanlarını daraltmak gayesiyle çalışmalarını yürütecek. En kısa sürede bu merkezi faaliyete geçireceğimizi dile getirmek istiyorum. Biz İzmit Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan özel gereksinimli bireylerimizin farklılıklarını biliyoruz, bu farklılıkların kentimize getirdiği güzellikleri kabul ediyoruz. Gündelik yaşantımızda her daim el ele yürümek amacıyla çaba sarf ediyoruz. Bu yolda bizlerle birlikte olduğunuz için memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

TANRIKULU, “BİZLERİN FARKINDA OLUN”

İzmit Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Selçuk Tanrıkulu, “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Fatma Başkanımızın daveti bizleri mutlu etti. Bizler sizlere bir Cumhuriyet ilan ettik. Atatürk’ün sol gözünde şehla vardı, yüzde 40 engelliydi. İsmet İnönü’nün kulakları duymuyordu. Meşhur bir Topal Osman ağa vardı. “Cumhuriyeti biz kurduk, size farkında olun diye emanet ettik” diyen. Öyleyse siz de bizim farkımızda olun” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL