Manşetler Politika

Erbakancılar o AK Parti’li vekilin peşinde

Milli Görüş hareketine yakınlığıyla bilinen Milli Gazete, 28 Şubat’ı en önemli isimlerinden Çevik Bir’in avukatının AK Parti’den milletvekili olduğunu yazdı. “O Mason Kim” manşetiyle çıkan Milli Gazete, “28 Şubat’ta Çevik..

Erbakancılar o AK Parti’li vekilin peşinde

Milli Görüş hareketine yakınlığıyla bilinen Milli Gazete, 28 Şubat’ı en önemli isimlerinden Çevik Bir’in avukatının AK Parti’den milletvekili olduğunu yazdı. “O Mason Kim” manşetiyle çıkan Milli Gazete, “28 Şubat’ta Çevik Bir’in sağ kolu, avukatı olan… Bugün ise ‘iktidar partisinin sıralarında oturan’ vekil…” diye yazdı. İki gün önce Cemaat’in yayın organı Meydan Gazetesi’nin yazarı ve Ankara temsilcisi Ömer Şahin de 28 Şubat’ın en önemli isimlerinden olan Çevik Bir’in avukatının AK Parti milletvekili olduğunu iddia etmişti.

Milli gazetedeki haberine, “’Post-modern’ darbenin her yıl yeni bir bilinmeyeni daha ortaya çıkıyor.” diye başlayan Ahmet Yavuz’un haberinin ilgili bölümü şöyle:

“28 Şubat’ın 19. senesinde bu kez 28 Şubat’ı planlayan mason yapılanmasından bir üyenin, iktidar partisi Adalet ve Kalkınma Partisi’nden milletvekili seçilmesi konuşuluyor…

Yeni Anayasa, Başkanlık Sistemi, Güneydoğu’daki operasyonlar, Ankara’da patlayan bombalar ve 3 milyon Suriyeli mülteci tartışmaları yaşayan Ankara bugünlerde bambaşka bir iddiayı konuşuyor. Soru şu: “Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası üyesi iktidar partisi milletvekili o mason kim?” O ismin aynı zamanda 28 Şubat’ın ünlü generali Çevik Bir’in hukuki danışmanlığını yaptığı da iddia edilmişti. Söz konusu vekilin, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’e de hukuki danışmanlık yaptığı ve bazı gezilerine katıldığı da ileri sürülüyor. 64. Davutoğlu Hükümeti’nin geçtiğimiz Kasım ayında kurulduğu günlerde, iktidara çok yakın bir gazetede, “Bakan olmak isteyen bir mason milletvekili” de gündeme getirilmiş ancak daha sonra kapanmıştı.

Konuşulan isim sıradan bir isim değil. O isimin, 28 Şubat’ın Paşası Çevik Bir’in sağ kolu ve avukatı olması dikkatleri bu milletvekilinin üzerine çekiyor. Öyle ki; başkentin siyasi kulislerinde kulaktan kulağa, “Çevik Bir’in hukuki danışmanlığını da yapmış olan o mason kim?” sorusu soruluyor…”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL