Genel

Erdoğan: Partimizdeki yenilenme milletimizin talebidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Afyonkarahisar’da yapılan İstişare Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Biz milletimize her alanda hep yeni şeyler söyledik. Maziden atiye kurduğumuz köprünün kilit taşı değişim konusundaki..

Erdoğan: Partimizdeki yenilenme milletimizin talebidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Afyonkarahisar’da yapılan İstişare Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Biz milletimize her alanda hep yeni şeyler söyledik. Maziden atiye kurduğumuz köprünün kilit taşı değişim konusundaki kararlılığımızdır. Belediyelerde şimdiden benzer adımları atmanın hazırlığı içindeyiz. Bu milletimizin talebidir. Değişim ihtiyacını kendi irademizle gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Bunu kendimiz yapmazsak sandıkta milletimiz yapar” dedi.

AK Parti’nin Afyonkarahisar’da yapılan İstişare Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

3,5 yıl aradan sonra bizi bu kampta buluşturan Rabbime şükürler olsun. Ülke olarak çok ciddi imtihanlardan geçtik. Bu toplantı vesilesiyle nereden geldiğimizi ve nereye gittiğimizi hep birlikte değerlendireceğiz. İlk yola çıktığımız günden bugüne kadar Ak Parti’ye gönül vermiş, millete hizmet etmiş tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Partimizin iktidara gelişinden bu yana Türkiye’nin kat ettiği mesafeyi Cumhuriyet tarihi ile mukayese ettiğimizde orataya çıkan tablo partimizin karnesidir. Bizlerin de bu tabloyu hatırlaması ve hedeflerimizin çıtasını yükseltmemiz gerekiyor.

HER FIRSATTA HATIRLATACAĞIM

Kendi arkadaşalarımızın arasında bile bu refromların farkında olmayanlar var. Şahsım da dahil olmak üzere. Her fırsatta bu hatırlatmaları yapmayı sürdüreceğim. Milletimize her fırsatta bu hatırlatmaları ezberden ifade etmenizi istiyorum.

Milli Takımımız dün akşam mağlup oldu. Üzüntülüyüz. Ama 3-0’a rağmen Eskişehir seyircisinin sonuna kadar Milli Takımıza sahip çıkmasını sonuna kadar alkışlıyorum.

‘HOŞGELDİN’ DEMEYECEĞİZ

Anamuhalefet de dahil olmak üzere silahlı insansız hava araçlarını konuşuyor. ‘Piknik yapmaya gittiler’ diyor. O dağlarda bunların inine dahi gireceğiz. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. İçeride ve dışarıda ülkemize kim tehdit oluşturuyorsa ‘Hoşgeldin’ demeyeceğiz. Yerinde bastıracağız. Bunun adımları attık, atıyoruz.

BİZ ESERLERİMİZLE KONUŞUYORUZ

İnsanlar sandık başına gittiklerinde geçmişte aldıkları hizmetler kadar gelecekte kendilerine vaad edilenlere de bakarlar. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Birileri de kurusıkı atmak suretiyle konuşuyor. Yaptıklarımızı anlatmakla yetinmeyeceğiz. Yapacaklarımızı da ifade edeceğiz. Bizim için Kanal istanbul çok önemli. Süveyş, Panama kanalı nasıl anılıyorsa biz de kanal istanbul ile dünyaya yeni bir marka olarak ses vereceğiz. Bunun da adımını çok kısa zamanda atacağız.

BU MİLLETİMİZİN TALEBİDİR

Biz milletimize her alanda hep yeni şeyler söyledik. Maziden atiye kurduğumuz köprünün kilit taşı değişim konusundaki kararlılığımızdır. Bu gerçekten hareketle bir süredir teşkilatlarımızda ve belediyelerimizde yenilenme ihtiyacını söyledim, söylüyorum. Belediyelerde şimdiden benzer adımları atmanın hazırlığı içindeyiz. Bu milletimizin talebidir. Değişim ihtiyacını kendi irademizle gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Bunu kendimiz yapmazsak sandıkta milletimiz yapar.

” YENİLENME İHTİYACINI SÖYLEDİM”

Maziden atiye kurduğumuz köprünün kilit taşı değişim konusundaki kararlılığımızdır. Bu gerçekten hareketle bir süredir teşkilatlarımızda ve belediyelerimizde yenilenme ihtiyacını söyledim, söylüyorum. Belediyelerde benzer adımları atmanın hazırlığı içindeyiz. Bu milletimizin talebidir. Bu yenilenme sürecini kendi irademizle gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Eğer bunu biz kendimiz yapmazsak milletimiz sandıkta yapar. Biz asla böyle bir yanlışa düşmeyeceğiz. Milletimiz bize 7 Haziran’da çok net mesajlar verdi. Ziyaret ettiğim tüm illerde bu gerçeği tüm çıplaklığıyla görüyoruz. Altını çiziyorum: Milletle zıtlaşma olmaz, hele kavga hiç olmaz. Milletimizin 15 Temmuz’da desteği olmasaydı biz bugün yoktuk.

“MUTABAKATLA GEREĞİ YAPILACAK KİMSE ALINMASIN”

Değişim demek asla geçmişler bağları tümüyle koparmak değildir, kadroları tümüyle tasfiye etmek değildir. Daha büyük hedefler demek devam eden çalışmaları aksatmak demek değildir. Bu kavramlar bizim için birikimimizden aldığımız güçle geleceğe hazırlanma iradesini ortaya koymak demektir. Bunun için teşkilatlarımızın bir kısmının yenilenmesi gerekiyorsa, belediye başkanlarımızın bir süre dinlenmesi ya da başka görevlerde değerlendirilmesi mutabakatla gereğini yapacağız. Bundan kimsenin alınmaması gerekir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL