Genel Güncel Manşetler Politika Yaşam

Erdoğan:Askerlikte yeni bir sistem üzerinde çalışıyoruz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) AK Parti Grup Toplantısı’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda milletvekillerine ve partililere hitaben bir konuşma yaptı. “TÜRKİYE’Yİ..

Erdoğan:Askerlikte yeni bir sistem üzerinde çalışıyoruz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) AK Parti Grup Toplantısı’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda milletvekillerine ve partililere hitaben bir konuşma yaptı.

“TÜRKİYE’Yİ BİR DAHA BEDELLİ KANUNLARINA İHTİYAÇ DUYULMAYACAK ASKERLİK SİSTEMİNE KAVUŞTURACAĞIZ”

Seçimlerin sonrasında millete verdikleri sözleri tutmak için çalışmaya başladıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakan yardımcılarının bir kısmının atamasını yaptıklarını, diğer üst düzey yöneticilerle ilgili çalışmaları önemli ölçüde tamamlayıp atamaların peyderpey gerçekleştirileceğini belirtti.

Seçim sürecindeki taahhütleri içeren kısa vadeli programı hemen uygulamaya geçireceklerini, terörle mücadelede ihtiyaç duyulan yeni düzenlemelerin TBMM tatile girmeden hayata geçirileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedelli askerlik talebiyle ilgili kanunu bu hafta TBMM’den geçirerek sözlerini tutmuş olacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, askerlik meselesini, yeni ve daha köklü bir anlayışla ele almaları gerektiğine işaret ederek, “Gereken hazırlıkların ve planlamaların yapılmasının ardından Türkiye’yi, bir daha bedelli kanunlarına ihtiyaç duyulmayacak bir askerlik sistemine inşallah kavuşturacağız” diye konuştu.

Türkiye’nin sınırları içinde ve dışında gerçekleştirdiği operasyonların, yükümlüler eliyle yapma imkânın kalmadığını; ancak milletin askerlikle bağının tümden kopmasını da doğru bulmadıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hem tüm vatandaşlarımıza temel askerlik eğitimini nazari ve tatbiki olarak verilebileceğimiz hem de Türk Silahlı Kuvvetlerinin insan gücünü uzmanlığa dayalı hâle getireceğimiz bir sistem üzerinde çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL