Manşetler

Ergenekon davası yeniden başladı

Yargıtay’ın bozma kararı verdiği Ergenekon davası bugün yeniden görülmeye başlandı. Duruşmada savcı İlker Başbuğ’un yargılamasının durdurulmasını ve yargılama için Başbakanlık’tan izin alınmasını talep etti. Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ PDY’ye ilişkin..

Ergenekon davası yeniden başladı

Yargıtay’ın bozma kararı verdiği Ergenekon davası bugün yeniden görülmeye başlandı. Duruşmada savcı İlker Başbuğ’un yargılamasının durdurulmasını ve yargılama için Başbakanlık’tan izin alınmasını talep etti. Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ PDY’ye ilişkin hazırlanan hemen hemen tüm iddianamelerde, Ergenekon soruşturması; FETÖ’nün amacına yönelik kurgulanan “kumpas” soruşturması olarak gösteriliyor.

Yargıtay  tarafından yeniden yargılama yapılması için bozulan 274 sanıklı Ergenekon Davasının görülmesine Çağlayan’daki İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden başlandı. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneraller Şener Eruygur, Hurşit Tolon, HASAN Iğsız, emekli Tuğgeneraller Veli Küçük, Levent Ersöz ile Yalçın Küçük, Doğu Perinçek, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın da aralarında olduğu 274 sanıklı Ergenekon Davası, Yargıtay tarafından, “Ergenekon terör örgütünün varlığına ilişkin somut delil olmadığı ve yargılamada usüllere uyulmadığı gerekçesiyle” bozularak, yeniden yargılama yapılmasına karar vermişti. Yargıtay’ın bozma kararının ardından, yeniden yargılama için görevlendirilen İstanbul 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, “yetkisizlik” vererek dosyayı Ankara’ya göndermişti. Kararın gerekçelerinde sanıklara yüklenen eylemlerin çoğunun işlendiği yerin Ankara olduğuna dikkat çekilmişti.

Davanın sanık avukatlarından Hüseyin Ersöz ile diğer bazı sanıkların avukatlarından Celal Ülgen bu karara itiraz etmişti. İtirazlar dilekçelerini değerlendiren İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi, itirazların yerinde olduğuna hükmederek, Ergenekon davasına bakmakla yetkili mahkemenin İstanbul 4’üncüi Ağır Ceza Mahkemesi olduğuna karar vermişti.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 21 Nisan 2016’da 275 sanıklı Ergenekon Davası’na ilişkin kapatılan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını bozmuştu. Yargıtay, Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un Yüce Divan’da yargılanması gerektiğini belirtmiş, Ergenekon terör örgütünün varlığına ilişkin somut delil ortaya konulamamasını da esastan bozma gerekçesi yapmıştı. Davanın da İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesi kararlaştırılmıştı.

FETÖ İDDİANAMELERİNDE KUMPAS DAVASI OLARAK GEÇİYOR

Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ PDY’ye ilişkin hazırlanan hemen hemen tüm iddianamelerde, Ergenekon soruşturması; FETÖ’nün amacına yönelik kurgulanan “kumpas” soruşturması olarak gösteriliyor. (AJANSLAR)

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL