Ergüney “saldırıları şiddetle kınıyoruz”

   Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney  sağlık çalışanına yapılan saldırıya ilişkin açıklamada bulundu. Ergüney “Sağlık çalışanlarına karşı şiddet konusu, son derece önemli, kapsamlı ve hassas bir konudur…

Ergüney “saldırıları şiddetle kınıyoruz”

   Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney  sağlık çalışanına yapılan saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.

Ergüney “Sağlık çalışanlarına karşı şiddet konusu, son derece önemli, kapsamlı ve hassas bir konudur. Hayatın hiçbir alanında, özellikle sağlık tesislerinde şiddete başvurmak kabul edilemez. İnsanlığa sağlık hizmeti vermekten başka bir amacı olmayan ve bu kutsal görevi en iyi şekilde icra etmeye gayret eden sağlık çalışanlarına yönelik tüm saldırıları şiddetle kınıyoruz. Sağlık çalışanlarının aynı zamanda anne, baba, evlat olduğu unutulmamalıdır. İnsanın kendisine, evladına yapılmasını istemediği bir davranışı fedakarca hizmet eden sağlık çalışanlarına yapmaya hakkı yoktur.

 Bu konuda yapılan tüm düzenleme ve önlemlere rağmen maalesef hala istenmeyen durumlara şahit olmaktayız. İlimiz Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde bir personelimize karşı yaşanan şiddet olayını kınıyor, kamuoyunun tüm kesimlerini duyarlı olmaya davet ediyoruz. Yaşanan şiddet; sağlık çalışanı kadar hasta ve hasta yakınlarını, hastaneleri ve hastanenin üst yöneticilerini de olumsuz yönde etkilemektedir.

Yaşanan kötü hadiseye rağmen, hizmette hiçbir aksaklık yapmadan fedakarca hizmet veren tüm sağlık çalışanlarına minnettarlığımızı ifade ediyor, suçluların en kısa sürede cezalandırılacağına inanıyoruz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL