Eryarsoy “Provokatif eylemlerle karşılaşıyoruz”

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri dolasıyla partilerin gerçekleştirdiği seçim çalışmalarını konu alan bir mesaj yayımladı. İl Başkanı Abdullah Eryarsoy mesajında, 31 Mart..

Eryarsoy “Provokatif eylemlerle karşılaşıyoruz”

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri dolasıyla partilerin gerçekleştirdiği seçim çalışmalarını konu alan bir mesaj yayımladı.

İl Başkanı Abdullah Eryarsoy mesajında, 31 Mart seçimleri için partilerin gerçekleştirdiği seçim çalışmalarına değinerek “seçim çalışmalarının başkalarının hukukuna riayet ederek, huzur ve güvenlik ortamına zarar vermeden yapılması en büyük dileğimizdir” dedi.

Başkan Eryarsoy, “31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştireceğimiz Yerel Seçimlere sayılı günler kala kentimizde kimi provokatif eylemlerle karşıya kaldığımızı görüyoruz.  Demokratik zemini zehirlemeye ve siyasi ortamı kirletmeye dönük bu tür eylemleri üzüntü ve kaygıyla izliyoruz.

Seçim süreçleri halka hizmette iddia sahibi olanların yarışıdır. Seçimin kendisi kadar, seçim çalışmalarının güvenli, özgür ve demokratik rekabet ortamında yapılması ülkemizin demokratik seviyesinin yükselmesinin bir tezahürü olacaktır. Dolayısıyla bu yarışın nezaket kurallarına ve demokratik terbiyeye uygun, barışçıl bir ortamda gerçekleştirilmesi fevkalade önemlidir.

Seçim çalışmaları yerine getirilirken siyasi tartışmaların olması işin doğası gereğidir. Ancak bu siyasi tartışmaları “daha iyi hizmet üretme iddiası” boyutundan kavga zeminine çekmeye çalışmak iyi niyetli bir tutum değildir.

Demokratik düzende, yasaların çizdiği çerçeve ve sınırlarda herkesin özgürce siyasi propaganda yapması asgari standarttır. Bu standartın varlığıyla ilgili kuşku oluşturucu davranışlar, demokrasimize, ülkemize ve şehrimize karşı yapılmış kötülük olarak addedilmelidir.

Bu münasebetle seçim çalışmalarının başkalarının hukukuna riayet ederek, huzur ve güvenlik ortamına zarar vermeden yapılması en büyük dileğimizdir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL