Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Erzincanlılar’dan Muhteşem Gece | Kocaelide Bugün
Güncel Manşetler

Erzincanlılar’dan Muhteşem Gece

Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında sahnede Erzincanlılar vardı. Geceye Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Karabay Atıcı, Erzincanlılar Vakfı Başkanı Sadık Ağca, İstanbul Erzincanlılar..

Erzincanlılar’dan Muhteşem Gece

Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında sahnede Erzincanlılar vardı. Geceye Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Karabay Atıcı, Erzincanlılar Vakfı Başkanı Sadık Ağca, İstanbul Erzincanlılar Vakfı Başkanı Süleyman Öztürk, Gebze Müsiad Başkanı Nihat Yıldırım, yardım Sever İş Adamı Özcan Dal, Gümüşhanelileri Dernek Başkanı Uğur Öcal Darıcanın Şehidi Murat Tevlim’in ailesi ve çok sayıda Gümüşhaneli vatandaş katıldı.

 Gece Darıcada ikamet eden Gümüşhaneli Şehid Murat Tevlim adına okutulan mevlit ile başladı. Hep birlikte şehitlerimiz ve askerlerimiz için dualar edilirken Şehit Murat Tevlim’in okuduğu “Bu Vatan Bizim” şiiri ayakta alkışlanırken duygusal anlarda yaşandı. Ardından protokol konuşmalarına geçildi. Gecenin ilk konuşmasını dernek başkanı Uğur Öcal hazırladıkları geceye katılan tüm konuklarına teşekkür ederken Darıca Türkiye’nin kültür mozaiğinin bir araya getiren  Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a ayrıca teşekkür etti. Ardından konuşan Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Karabay Atıcı böylesine güzel bir organizasyonda Erzincanlı hemşerilerimle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirirken,  Darıca’da yaşan Erzincanlı hemşerilerini Erzincan’a davet etti.

SEVİGİNİN KARDEŞLİĞİN ŞEHRİ ERZİNCAN

Erzincanlılar gecesinde konuşma Yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak; Sevginin kardeşliğin oluşmasına sebep olan bu birliktelik bir gönül birlikteliğidir. Kültür mozaiğini bir araya topladığımız bu programda ülkemizin birlik beraberliği için zemin oluşturduk. Her gün ülkemizin bir iline gittik. Doğmuş olduğu şehirleri köyleri bırakıp doyduğu şehre gelen güzel ülkemin güzel insanlarının oluşturduğu bu gönül birlikteliğinde can Erzincan’dayız. İnsanının 24 ayar olduğu bir şehirdir Erzincan. Sultan Melih’in şehri Erzincan’a selam olsun. Altın tepesi, Karanlık Kanyonu, Dikili taşlar, terzi baba türbesi, Melikgazi Türbesi ile Erzincan’dayız bu gece. Gecemize katılan can Erzincanlıları ve tüm misafirlerimiz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardın bir dizi plaket takdim edilirken Erzincanlı İş adamı Özcan Dal’a bu gecede havai fişek gösterisi yapmak isteğini Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a İletmesi ve Başkan Karabacak’ın kendisine böyle bir şey yapmak yerine Darıca Bir Umut Derneğine Yardım edebilirsiniz demesi üzerine; yardım derneğine 2 adet akülü tekerlekli sandalye ve bir adet akü ile yardım etmesi münasebeti ile Bir Umut Engelliler Derneğinden teşekkür plaketi taktim edildi.

Konuşmaların ardında Erzincan yöresi folklor gösterileri ile devam edilen gece yöresel sanatçıların okuduğu birbirinden güzel türkü ve çekilen halaylarla unutulmaz bir geceye imza attılar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL