“Esnafın ekmeği, vatandaşın memnuniyeti artsın”

Cumhur İttifakı AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Otobüsçüler ve Minibüsçüler Kooperatifi üyeleriyle bir araya geldi. Kooperatif üyeleri ile toplu taşıma sorunlarını birlikte çözmeleri..

“Esnafın ekmeği, vatandaşın memnuniyeti artsın”

Cumhur İttifakı AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Otobüsçüler ve Minibüsçüler Kooperatifi üyeleriyle bir araya geldi.

Kooperatif üyeleri ile toplu taşıma sorunlarını birlikte çözmeleri gerektiğini belirten Büyükakın, “Beraber oturup beraber çalışalım, esnafın ekmeği, vatandaşın memnuniyeti artsın, bunu istiyoruz. Vatandaşımızı memnun edelim bu bize yeter” dedi.

EN BÜYÜK AVANTAJIMIZ SİZSİNİZ
Programda toplu taşıma esnafı adına konuşan Otobüsçüler ve Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Mustafa Kurt “Siz bizim mutfağımızı çok iyi biliyorsunuz. En büyük avantajımız, sizin toplu taşıma konularına vakıf olmanız. Genelde de yerelde de sorunlarımız var. Ulaşım Park bize neredeyse rakip hale geldi. Günlük ortalama 20 yolcu taşıyorlarsa zarar ediyorlardır. Biz sizinle beraber ilçe ilçe sorunları çözmek istiyoruz. Bizim boynumuzu eğdirmeyeceğinize inanıyorum” dedi.

YOLCU SAYISINI ARTTIRMAMIZ GEREKİYOR
Toplu taşıma esnafının eleştirilerini dinleyen ve not alan ve meseleleri eskiden beri bildiğini belirten Büyükakın “Buradaki esas konu, toplu taşıma kullanan yolcu sayısı ile ilgili. Toplu taşımayı ne kadar genişletirsek, esnafın kazancı da o kadar artacak. Toplu taşıma ile ilgili çözümleri yapmada ne kadar geri kalırsak, taşıdığınız yolcu giderek azalacak. Tramvay yapılması sanki yolcunuzu azaltıyor gibi düşünebilirsiniz. Ama tramvay yapılmadan önce orada 12 bin yolcu taşınıyordu, şu anda günde 40 bin yolcu taşınıyor ve 5 nolu kooperatifin yolcuları da azalmadı. Taşınan yolcu sayısını arttırdığımızda ücretleri aşağı çekme şansımız da olur” dedi.

BİRBİRİNİ EZEN HATLAR VAR
Devamında konuşan Büyükakın, “Hem toplam yolcu sayısını arttırmamız lazım, hem de yaptığımız gereksiz seferleri azaltıp maliyetleri de düşürmemiz lazım. Birbirini ezen, birbirini tekrar eden hatları masaya yatırıp bunu çözmeliyiz. Bunun için sizin aranızda bir uyum gerekiyor. Bunun modellerinden bir tanesi sizin mutabakatınızla hatların yeniden belirlenmesi. Siz rıza gösterirseniz olur. Küçük, tek tek hesaplar yapmak yerine, toplu hesaplar yapması lazım, aksi takdirde bu sorunu çözemeyiz. Biz esnafın evine ekmek götürmesini düşüneceğiz elbette ama siz de vatandaşın yolcu kalitesini ve memnuniyetini düşünün. Toplu taşıma yolcusunu arttırmazsak her geçen gün daha kötüye gider. Beraber oturup beraber çalışalım, esnafın ekmeği artsın, vatandaşın memnuniyeti artsın, bunu istiyoruz. Vatandaşı memnun edelim yeter” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL