Güncel Manşetler

“Estetik, İnsanın Olduğu Her Yerde”

Tarihi, kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapan Kocaeli Üniversitesi Kültür Evi, birçok konuda her kesme yönelik ücretsiz seminerler gerçekleştirmeye devam ediyor. Sanatsal ve kültürel birçok konuyu işleyen KOÜ Kültür..

“Estetik, İnsanın Olduğu Her Yerde”

Tarihi, kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapan Kocaeli Üniversitesi Kültür Evi, birçok konuda her kesme yönelik ücretsiz seminerler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Sanatsal ve kültürel birçok konuyu işleyen KOÜ Kültür Evi’nde, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü ile Osmanlı Türkçesi ve İslami Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Cançelik tarafından “İslam Estetiği”  konferansı düzenlendi. Konferansa vatandaşların yanında İzmit İmam Hatip Lisesi’nden öğrencileri de yoğun katılım gösterdi.

“Estetik Hayata Denge Getirir”

Yrd. Doç. Dr. Ali Cançelik, İslam Estetiği konusuna ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, günlük hayatta estetiğin önemli bir yeri olduğuna dikkat çekti. Cançelik “Estetik, güzel duygulardan meydana gelirken insan ruhuyla ve sosyal hayatla bağlantılıdır. İnsandaki estetik anlayışı; şehirlerde, camilerde kısacası insan parmağının olduğu her yerde kendini gösteriyor” dedi.

İslam Estetiği’nin kişinin beşeri münasebetlerini düzene sokabildiğini belirten Ali Cançelik, “İslam Estetiği; insanın elini, dilini, gözünü olgunlaştırıyor. İslam Estetiği’nin izlerini kişisel ölçütlerden kıyafetlere kadar her yerde görmek mümkündür. Estetiğin, kişinin hayatına bir anlamda da denge getirdiğini söyleyebiliriz. Allah, Kur’an-ı Kerim’inde insanları yeryüzüne gönderdiğini ve orayı imar etmeleri gerektiğini ifade etmiştir. Dolayısıyla, İslam Estetiği de her insan hayatında yer edinmiştir” şeklinde konuştu.

Konferans, Kültür Evi Müdürü Öğr. Gör. Yıldırım Karadeniz’in konuşmalarından dolayı Yrd. Doç. Dr. Ali Cançelik’e teşekkür belgesi vermesiyle sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL