‘Fark yaratan belediye’

İzmit Belediyesine AGİD’ten fark yaratan belediye ödülü 2020 yılında geri dönüşüme kazandırdığı atıklarla Küçük Ev Aletleri kategorisinde 70 belediyeyi geride bırakan İzmit Belediyesi AGİD tarafından ödüle layık görüldü Atıkları çöpe..

‘Fark yaratan belediye’

İzmit Belediyesine AGİD’ten fark yaratan belediye ödülü

2020 yılında geri dönüşüme kazandırdığı atıklarla Küçük Ev Aletleri kategorisinde 70 belediyeyi geride bırakan İzmit Belediyesi AGİD tarafından ödüle layık görüldü
Atıkları çöpe atmak yerine geri dönüşüme kazandırarak fark yaratmaya devam eden İzmit Belediyesi, daha yaşanılabilir bir gelecek için hem farkındalık oluşturuyor hem de ekonomiye katkı sağlıyor. İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalarla 2020 yılında hane, işyeri ve kamu kurum kuruluşlarından 12 bin 204 kilogram elektronik atığı ülke ekonomisine kazandırdı.
E-ATIKLAR GERİ DÖNÜŞTÜ
Doğaya bırakıldığında su ve toprak kirliliğine yol açan elektronik atıkları toplayan İzmit Belediyesi doğayı korurken ekonomiye katkı sunuyor. İzmit Belediyesi, bin 360 kilo soğutucu ve buzdolabı, 608 kilo büyük ev aletleri, 2 bin 283 kilo televizyon ve monitör, 3 bin 899 kilo iletişim araçları, 3 bin 143 kilo küçük ev aletleri, 808 kilo kartuş ve 103 kilo aydınlatma ekipmanları olmak üzere 2020 yılında toplam 12 bin 204 kilo e-atığı geri dönüşüme kazandırdı.
72 BELEDİYE YARIŞTI
Topladığı e-atıklarla diğer belediyelere de örnek olan İzmit Belediyesi’nin çalışmaları çevreci sivil toplum kuruluşları tarafından da takdir edildi. Kısa adı AGİD olan Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği Ticari İşletmesi takibe aldığı yerel yönetimler arasında “Elektrik ve Elektronik Atık Yönetiminde Fark Yaratan Belediyeler”i belirledi. İzmit Belediyesi de ‘Küçük Ev Aletleri’ kategorisinde 72 belediye arasından topladığı 3 bin 143 kilo atıkla en çok fark yaratan ikinci belediye oldu.
DOĞA KORUNUYOR
Toplanan elektronik atıklarla doğaya 83 ton CO2 salınımının önüne geçen İzmit Belediyesi geri dönüşüm çalışmalarında 4,5 ton metal, 4 ton plastik ve 2,5 ton değerli metali yeniden ekonomiye kazandırdı. Belediye topladığı 1,7 ton diğer malzemeleri ise enerji olarak ikincil endüstrilere katma değer olarak sundu

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL