Fatih,Dilovasın’dan Akdenize Uğurlandı

Fatih,Dilovasın’dan Akdenize Uğurlandı Dilovası Beldeport Limanından Akdeniz’e uğurlanan Fatih  Sondaj Gemisinin uğurlama törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ta  katıldı. Düzenlenen törene; Vali Hüseyin Aksoy, Enerji ve Tabii Kaynaklar..

Fatih,Dilovasın’dan Akdenize Uğurlandı
Fatih,Dilovasın’dan Akdenize Uğurlandı
Dilovası Beldeport Limanından Akdeniz’e uğurlanan Fatih  Sondaj Gemisinin uğurlama törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ta  katıldı.
Düzenlenen törene; Vali Hüseyin Aksoy, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Müsteşar Yardımcısı Alparslan Bayraktar,  TPAO Anonim Ortaklığı Genel Müdürü Melih Han Bilgin, TPIC Genel Müdürü  Ahmet Türkoğlu, TPAO Genel Müdür Yardımcısı Edip Müyesseroğlu, TPAO Destek Hizmetleri Daire Başkanı Erkan İnci, TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir, çok sayıda iş adamı ve sanayici katıldı.
Sondaj gemimize güçlü mirasımızı yaşatması ve yeni dönemi başlatması için ‘Fatih’ ismini koyduklarını belirten Bakan Albayrak  “ Nasıl Fatih Sultan Mehmet bir çağı kapatıp yeni bir çağı açtıysa  inşallah Fatih Sondaj gemimizde bugün vira bismillah diyerek, Türk Petrol ve gaz arama sondajlarında yeni bir çağ açacak. Gittiği yerlerden memleketimizin beklentileri noktasında bizleri tüm ulusumuzu sevindirecek güzel haberlerle gemimizin dönmesini bekleyeceğiz. Bugün hakikaten gururluyuz. Türkiye’nin enerji tarihinde yeni bir çağına hep birlikte şahitlik ediyoruz.”dedi.
Akdeniz’deki ilk Ultra Deniz kuyusuna ilişkin projenin tamamına yakını Türk mühendisi tarafından tasarlandı ve planlandı. Sondaj operasyonlarının yönetimi de inşallah yine ağırlıklı olarak Türk mühendisleri tarafından yürütülecektir.  12 bin metre derinliğe kadar sondaj yapabilme kabiliyeti ile deniz sondajları noktasında yeni rekorlara İnşallah imza atacağız.
2,600 METRE DERİNLİĞİNDE ANTALYA AÇIKLARINDAKİ İLK SONDAJI BU YAZ YAPMAK ÜZERE FATİH’İ UĞURLUYORUZ.
Gün gelecek Akdeniz’de gün gelecek Karadeniz’de gün gelecek Ege ve Marmara Denizi’nde İnşallah aramalarımızı yapacağız.Bu anlamda denizlerimizde yoğun bir arama ve sondaj sürecinin başladığı tarihi bir gün. 2,600 metre derinliğinde Antalya açıklarındaki ilk sondajı bu yaz yapmak üzere Fatih’i uğurluyoruz.  Büyük hedeflere yürürken, dünyanın tüm bu tür alanlarında en son teknolojiyi, en modern teknikleri kullanacağımız ifade ettik, bugün kullanılan tüm ekipmanları yerli olarak imal edeceğiz. Türkiye hedefleri büyük olan bir ülke. Tarihinden aldığı bir miras var. Bizim tarihimizde hangi alanda mücadele ediyorsak, şampiyonluğa oynamışızdır.
Bu çalışmalar kapsamında Genel Müdürümüzden en alt düzeydeki teknik arkadaşlara kadar emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” diyen  Bakan Sondaj Gemisinin hayırlı olmasını diledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL