Manşetler Politika Surmanset

“FETÖ Çalışmaları Yetersiz”

Saadet Partisi Gebze İlçe Teşkilatı bugün sabah bölge basını ile kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi. Gebze İlyasbey Köfte’de düzenlenen basın toplantısına SP Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik, Gebze ilçe başkanı..

“FETÖ Çalışmaları Yetersiz”

Saadet Partisi Gebze İlçe Teşkilatı bugün sabah bölge basını ile kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi.

Gebze İlyasbey Köfte’de düzenlenen basın toplantısına SP Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik, Gebze ilçe başkanı Necati Korkmaz, SP Gebze İlçe Sorumlusu Halit Şengül, SP Gebze Teşkilat Başkanı Eyüp Özmen katıldı. Toplantıda ilk olarak Gebze ilçe başkanı Necati Korkmaz bir selamlama konuşması yaparak katılımcılara teşekkürlerini iletti. Necati Korkmaz’ın ardından ise İl Başkanı Nurettin Çelik gündemi değerlendirdi. Hem Yerel hemde Ülke gündemini değerlendiren Çelik konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Gebze’nin yapısında esas gündemle alakalı olan her dönemde olan il olma düşüncesi var.

 

Bu bölgede her zaman il olmaya dönük bir beklenti olmuştur. Önümüzdeki süreçte bu beklentilerin olmasını diliyorum. Nihayetinde önemli olan bir kentin hizmet almasıdır. Siyasi tecrübe olarak söylüyorum. Kendi içimizdeki hareketliliği yapmadıkça il olması zor. Yeni bir görevlendirme yaptık. Bütün ilçelerden ilk önce bizi halkla buluşturacak basın mensupları ile bir araya geleceğiz. Bütün ilçelerin yapısın yerinde görerek Kocaeli’ni iyi bir noktaya taşımak istiyoruz. Ardından ilçe divan toplantıları ile bir araya geleceğiz. Temmuz ayında da il divan toplantımızı yapacağız.

 

Bugün içinde yaşadığımız sıkıntıları temeli teşhissin olmamasındadır. Kurumlar kendi görevlerini yerine getirmediğinden sıkıntıların başlangıcı oluyor. SP olarak geçmişte Milli Görüş içerisindeki partilerde görev alanlar olarak bu teşhisse bir tedavi uygulamak istiyoruz. Ülkemizde birçok sıkıntı var. Bunlar ortak sıkıntılar. Bu ülkenin imkânlarını doğru kullanarak insanların mutluluğunu daha üst seviye çıkarmak istiyoruz. Bunun yolu da siyasetten geçiyor. Bugün ana muhalefet partisi Ankara’dan İsanbul’a yürüyorsa demek ki onun gözüyle adalette bir sıkıntı var.

Tüm siyasi partiler de bu ülkenin bir değeridir, rengidir. Seçim sonuçları ile hareket edilmez. Toplumun tamamını kucaklamamış oluruz. Sevinçlerimizi ortak bir biçimde yaşamak istiyoruz. Ötekileştirmeden bu duruşun hepimizi faydası var. 15 yıldır iktidarsanız artık dinlenin. 2 yıl sonra yapılacak olan seçimler farklı bir seçim olacak. AKP 3 dönemden beri belediyeleri yönetiyorlar. Bu yorgunluğun ortadan kaldırılarak yeniden SP’nin anlayışını devam ettirmek istiyoruz. Bilgi ve birikimimiz var. Tek eksiğimiz var. O da vekâlettir. Başarılı olacağımıza inanıyoruz.

Ülkemizin imkânları makul ve mantıklı bir şekilde değerlendirildiğinde bu ülke hızla kalkınır. Yollar, köprüler, adliye sarayları yapılıyor. Bunlar hizmet olarak ifade ediliyor. Bu çalışmaların gerekli ancak sırasının yanlış olduğunu ifade ediyoruz. Kalkınma üretimle olur. Üretime dönük yatırımlar olmalı. Yerel yönetimlerin yapacağı çalışmaları hükümet yapıyor. Belediye başkanı olan belediye başkanlığı bittikten sonra bu kentin değeri olsun. Birkaç ay sonra il kongremiz olacak. Bu yapı ile birlikte Kocaeli’ni kucaklayacak ülkenin yönetimine talip olarak sahada olacağız.

Cumhurbaşkanı yaverleri bulunduğu gibi FETÖ’nün siyasi yaverleri de bulunulmalı. Bu yapının üst kademesi bu ülkeyi terk etti gitti. Alt kademedeki insanlar ise bir yıldır içeride ve yapılan çalışmalar yetersiz. Adaletteki karar verme sürecini etkiliyor. Siyasi ayağına dokunacağız deyip kendi arkadaşlarımızı alıyorlar. Kendi içerisindeki olan yapıya dokunmuyor. Olmayan yerlere dokunuyor. Baskılar nedeniyle mahkemeler neticelenmiyor. FETÖ’nün siyasi ayağı ile siyaset yüzleşmedikçe sadece oturur konuşuruz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL