Filistinli Çocuklar Marşlarla, Şarkılarla Karşılandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 10’uncu 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için misafir ülke grupları da birer birer Kocaeli’ye gelmeye başladı. Kartepe 17 Ağustos Ortaokulu’nun ev sahipliğini yaptığı Filistinli çocuklar marşlarla ve şarkılarla..

Filistinli Çocuklar Marşlarla, Şarkılarla Karşılandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 10’uncu 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için misafir ülke grupları da birer birer Kocaeli’ye gelmeye başladı.

Kartepe 17 Ağustos Ortaokulu’nun ev sahipliğini yaptığı Filistinli çocuklar marşlarla ve şarkılarla karşılandı. Türk lokumu ikram edilen konuk öğrencilerin yüzlerinden gülümseme eksilmedi.

 COŞKUYLA KARŞILADILAR

Büyükşehir Belediyesi rehberlerinin eşlik ettiği Filistin grubu, 17 Ağustos Ortaokulunda şarkılar ve marşlarla karşılandı. Öğrencileri Okul Müdürü Yavuz Karabektaş odasında ağırladı. Filistinli öğrenciler Türk lokumu, çikolata ve çay ikramından sonra diğer öğrencilerle birlikte kahvaltı yapıp kaynaştılar. Kahvaltı ve ikramların ardından Filistinli öğrenciler, evlerinde misafir olacakları ailelerle buluştular. Filistinli çocukları büyük bir sevinçle karşılayan aileler daha sonra kendi çocukları ile kaynaştırdılar. 8. Sınıf öğrencisi Ceren Atabey, kendisi gibi 8. Sınıf öğrencisi olan Efnan’ı çok sevdiği ve daha şimdiden birbirlerine ısındıklarını söyledi. Ceren; “Başka bir ülkeden gelip, bizim yanımızda misafir olması beni çok mutlu etti. Efnan’a kendi kültürümüzü ve yemeklerimiz tanıtacağım. Umarım ülkesine gidince misafirperverliğimizi herkese anlatır.” dedi.

KOCAELİ’Nİ ÖĞRENECEKLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 21-23 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için ilimize gelen Filistinli öğrenciler, yanlarında kalacakları ailelere teslim edildi. Filistinli arkadaşıyla tanışıp kaynaşan 8. Sınıf öğrencisi Nida Özdemir de, “Kültürümüzü arkadaşına en iyi şekilde tanıtmaya çalışacağını” söyledi. Özdemir; “Buradan Filistin’e tekrar döndüğünde Kocaeli’ni çok iyi bir şekilde biliyor olarak gitmesini istiyorum. Harikalar Sahili ve Seka Park başta olmak üzere ilimizin en güzel yerlerine götürmeyi planlıyorum. Buradan mutlu olarak ayrılmasını istiyorum. Çok heyecanlıyım” dedi.

“KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITACAĞIZ”

17 Ağustos ortaokulu öğrencisi Tunahan Akıncı da Filistinli arkadaşına Kocaeli’nin güzel yerlerini gezdirip, onunla güzel vakit geçireceklerini belirtti. “Türk insanının misafirperverliğini, sıcakkanlılığını onlara hissettireceğim. Tarihi yerleri gezip kültürümüzü, yemeklerimiz en iyi şekilde tanıtacağım” dedi. 8. Sınıf öğrencilerinden Talha Yalçınkaya ise Filistinli arkadaşı Oshana ile daha şimdiden güzel vakit geçirdiklerini belirtti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL