” Fındık Üretimimizi %100 Arttırmak İstiyoruz”

Kocaeli’yi Tarımda da Ön Sıralara Çıkarmalıyız Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerine yönelik yatırımların desteklenmesi amacıyla başlatılan “Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesi Programı”..

” Fındık Üretimimizi %100 Arttırmak İstiyoruz”

Kocaeli’yi Tarımda da Ön Sıralara Çıkarmalıyız

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerine yönelik yatırımların desteklenmesi amacıyla başlatılan “Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesi Programı” nın ilimizdeki bilgilendirme toplantısı Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Valiliğimiz Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından Akçakoca Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, Vali Yardımcıları Ekrem Çalık ve İsmail Gültekin, İlçe Kaymakamları, Tarım ve Orman İl Müdür V. Yüksel Çil, İlçe Tarım Müdür ve yetkilileri, Ziraat Odaları başkan ve temsilcileri ile programın asıl hedef kitlesi olan büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricileri adına birlik, dernek ve kooperatif temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını yaparak program hakkında bilgiler veren Vali Yardımcısı İsmail Gültekin; “Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesi Programı’na en yüksek katılımın Kocaeli’den olmasını bekliyoruz.” dedi.

AB ve Dış İlişkiler Bürosu Yetkilisi Mustafa Ginesar tarafından destekleme programı ile Avrupa Birliği destekli yürütülen INNOFARMING–Geleceğin Kentsel Tarımcıları için Yenilikçi Tarım Uygulamaları başlıklı proje hakkında bilgilendirme sunumu ile başlayan toplantı Vali Seddar Yavuz’un konuşmaları ile devam etti.

Devletimizin birçok alanda yapmış olduğu teşvik desteklerinden bahseden Vali Yavuz şunları kaydetti:  “Devlet olarak köylümüzün, çiftçilerimizin desteklenmesi konusunda bir çok önemli projeyi hayata geçirdik. Ayrıca birçok ilimizde kırsal kalkınma ile ilgili kurulmuş teşkilatlarımız var. Çok ciddi destekler sağlıyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığımızın, gıda arz güvenliğini sağlayacak, başta hayvansal ve tarımsal üretimi destekleyecek oldukça cazip teşvik ve destekleri var. Bu tür desteklerin iyi bir şekilde anlatılması, tanıtılması, çiftçilikle, hayvancılıkla uğraşan veya uğraşmak isteyenlerin teşvik edilmesi, desteklenmesi gerekir. Vatandaşlarımızın bu tür desteklerden istifade etmesi için hep birlikte seferberlik ilan etmeliyiz.”

Biz, Kocaeli’yi bilim, sanayi ve teknoloji üssü olarak nitelendiriyoruz. Kocaeli 5.0’lık dünyada Türkiye’nin yüz akıdır. Kocaeli’yi hizmet ve turizm sektörü ve bir de tarım kenti olarak tanımlıyoruz.

Vali Yavuz konuşmaların devamında gıda arzının önemine değinerek şunları söyledi: “Gıda arz güvenliği, üzerinde düşünülmesi gereken önemli bir konudur. Paranız olsa da bazen gıdaya ulaşamayabilirsiniz. Bu yüzden Türkiye bu alanlardaki çalışmalarını çok dikkatli şekilde yürütüyor ve son dönemde inanılmaz kaynaklar aktarıldı.

 Bugün Dünya’da Türkiye kadar vatandaşına sağlık hizmeti verebilen bir ülke yoktur. Bunu Türkiye Cumhuriyeti Devleti başarıyor, yarın daha iyisini başaracağız ama ufkumuzu geliştirmemiz gerekiyor. Her şeyi kötü, eksik görerek teşekkür etmeyerek olmaz, marifet iltifata tabidir. Pandemi sürecinden kurtulabilmemiz ve eski normal günlerimize dönebilmemiz için lütfen aşımızı olalım.”

Bu projeyi çok önemsiyorum diyen Vali Yavuz: “Program kapsamında görevlendirmeler yaptım. İlçe Kaymakamlarımız, ilçelerindeki bu projeyi takip edecekler. Arkadaşlarımız yanlış, eksik proje yaparak bu programdan mahrum olmasınlar. Tarım ve Orman il müdürlüğümüz, kaymakamlıklarımız ve Valilik proje ofisimiz bu konuda süratli bir şekilde yardım edecek ve destek olacaklar.  Kandıra’daki hayvancılık yüzümüzü güldürüyor. Tüm ilçelerimize bu programı hızlı bir şekilde yaygınlaştıralım, çiftçilerimize ve genç girişimcilerimize destek verelim.”

 Fındık Üretimimizi %100 Arttırmak İstiyoruz

Ordu Valiliği görevini ifa ederken başlattığı fındıkta verimin arttırılmasına ilişkin proje çalışmalarının startını Kocaeli’de de verdiklerini belirten Vali Yavuz: “Ordu’da fındık üretiminde yanlış uygulamalar vardı ve biz bu projeyi başarıyla uyguladık. Bu projemizi şimdi Kocaeli için hazırladık, Büyükşehir belediyemiz de önemli destekler veriyor. Bütün fındık alanlarında en geç 2 sene içerisinde üretimimizi %100 arttırmak istiyoruz. Bu konuda Ziraat odası başkanlarımızla görüşüyoruz, istişare ediyoruz. Böylelikle tarımsal potansiyele de bir katkı sunmak istiyoruz. Engebeli arazilerde fındık üretimini desteklemeyi düşünüyoruz. Çünkü hem yeşillik olarak katkı sunar, hem de bölgedeki erozyonu önleyebiliriz. Bu bakımdan engebeli arazilerde fındığın ekilmesinin doğru olduğu kanaatindeyim. Belediyelerimizle, kurum ve kuruluşlarımızla birlikte güzel işler yapmayı hedefliyoruz.”

Oturduğumuz Koltukların Bir Vebali Var

 Kurumsal kapasitesi çok yüksek bir şehirde çalışıyoruz diyen Vali Yavuz:  “Bunları avantaja dönüştürebiliriz. Daha çok iş birliği daha çok koordinasyon gerçekleştirebiliriz. Bu şehri her alanda dünya ile yarışan bir kent olarak tanımlıyoruz. Keşke Kocaeli gibi bu ülkede 20 tane daha şehir olsa. O zaman bugün yaşadığımız sorunların birçoğunu yaşamazdık. Bu yüzden bir tek hedefimiz var; Aziz milletimizi geçmişine uygun büyüklüğe taşımak ve her alanda sözü dinlenebilir etkili bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti yaratmaktır. Bu hepimizin ortak hedefi olmalıdır. Senin benim değil, bu Aziz Türk milletinin ortak geleceğidir. Hepimiz bu hedefe kilitlenmeli ve ben ne yapabilirim sorusunu kendimize sormalıyız. Bu oturduğunuz koltukların, benim oturduğum koltuğun bir vebali var. Biz hizmetkârız, Aziz milletimizin hizmetçisiyiz. Bundan da onur duyuyoruz.”

 15 Temmuz’u Unutmamalı, Zihnimizde Tutmalıyız

Vali Yavuz: “15  Temmuz’da FETÖ terör örgütünün Türkiye Cumhuriyeti Devletini  ve vatanını işgal etmek üzere kurgulanmış bir işgal girişimi ile karşı karşıya kaldık. 15 Temmuz’u hepimizin unutturmamamız, zihnimizde tutmamız ve bu hain işgal girişimlerine karşı mili birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmemiz gerekir. Rabbim ülkemize bir daha yaşatmasın. Türkiye Geçilmez.”

 Kocaelili Hemşehrilerimin Kurban Bayramını Kutluyorum

 Bayramlar; birlik, beraberlik, dayanışma duygularının en üst seviyeye çıktığı ve insanların aslında manevi olarak yükseldiği, arındığı mübarek günlerdir. Nitekim milletimiz de çok büyük dayanışma örneği gösteriyor. Biz İslam dünyasının tartışmasız lideriyiz, dün de bu günde mazlumların ve mağdurların sığınabileceği yegâne kapıyız. Bu özelliğimizle de Allah bize tarih boyunca büyük güç ve kudret bahşetti. Bundan sonra da bu kadim geleneğimizden, kültürümüzden beslenerek daha başarılı işler yapacağımız konusunda hiçbir tereddüt duymuyor, bu vesileyle Kurban Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum.”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL