“Gamonya: Hayaller Ülkesi” 10 Ocak’ta izleyici ile buluşacak

Kocaeli Kartepe’de, Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı Ormanya’da çekilen “Gamonya: Hayaller Ülkesi” filminin galası Beşiktaş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. BKM’nin “Güldüy Güldüy Show Çocuk” ekinin birbirinden yetenekli oyuncularının rol aldığı..

“Gamonya: Hayaller Ülkesi” 10 Ocak’ta izleyici ile buluşacak

Kocaeli Kartepe’de, Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı Ormanya’da çekilen “Gamonya: Hayaller Ülkesi” filminin galası Beşiktaş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

BKM’nin “Güldüy Güldüy Show Çocuk” ekinin birbirinden yetenekli oyuncularının rol aldığı ve Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı Ormanya’da çekilen, “Gamonya: Hayallar Ülkesi” filminin galası İstanbul Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM)’de gerçekleştirildi. Gamonya: Hayallar Ülkesi filmi, Kocaeli Kartepe’deki Doğal Yaşam Parkı Ormanya’daki doğal ortamda ve özel set olarak hazırlana Orman Köy’de çekildi. Yoğun katılımla galası yapılan film 10 Ocak’ta izleyici ile buluşacak.

GALAYA YOĞUN İLGİ

Ailelerin çocuklar ile birlikte yoğun ilgi gösterdiği filmin galasına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Raşit Fidan, filmin yönetmeni Tuğçe Soysop, Berat Efe Parlar ve Eda Döğer başta olmak üzere rol alan çocuk oyuncular ve davetliler katıldı.

AYDINLIK “KOCAELİ AYNI ZAMANDA KÜLTÜR VE SANAT ŞEHRİDİR”

Gamonya Hayaller Ülkesi filminin galasına katılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık, “Bu film ile birlikte Kocaeli kültür, sanat, doğa ve mutlu şehir olma yolunda bir adım daha atmış oluyor. Gamonya Hayaller ülkesinde 60 yakın çocukta ilimizden oyuncu olarak rol aldı. Bu çocuklarımız sanat ile tanışmış oldu. Bildiği üzere şehrimiz birçok film ve dizinin çekimine ev sahipliği yapıyor. Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın riyaseti ve çizdiği yol ile Kocaeli sadece bir sanayi şehri değil, aynı zamanda doğa ve kültür sanat şehridir. Bu tür eserlere verdiğimiz destek ile bu düşüncenin yaygınlaştırılması, hem Kocaeli halkının hem de Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımızın farkında olmasını sağlıyoruz” dedi.

“ORMANYA MARKA OLMA YOLUNDA İLERLİYOR”

Ormanya’nın marka olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Aydınlık, “İçerisindeki hayvanat bahçesi, vahşi yaşam alanı, çadır, karavan, kamp ve park alanları, bisiklet ve yürüyüş parkurları, doğa okulu ve bu filmin çekildiği orman köy alanı ile Avrupa’nın en büyük doğal yaşam alanı oldu. Ormanya’nın her geçen gün ziyaretçi sayısı artıyor. Filmin çekimi için kurulan Orman Köy’deki evlerde ziyaretçiler tarafından ilgi görüyor. Bu film ile birlikte Ormanya’nın tanıtımında bir adım daha atmış bulunuyoruz. Kültür ve sanata olan desteğimizi perçinliyoruz. Ankara’ya üç saat uzaklıkta, İstanbul’a bir saat uzaklıkta ve Bursa’ya bir saat uzaklıktaki bu merkezde insanımızı doğayla çocuklarımızı doğal yaşamla buluşturuyoruz. Doğa okulumuzdaki çeşitli faaliyetlerle çocuklarımızı doğal yaşamla bire bir buluşturmuş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

YÖNETMEN SOYSOP “ORMANYA’DA GAMONYAN OLDUK”

Gala öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan filmin yönetmeni Tuğçe Soysop, “Filmimizde hayaller dünyasında çocuklarımız yaşıyor. Bu rengarenk dünyada, dünyadaki çocuklara hayal üretiyorlar. Bir yandan da gerçek dünyadan Umut, hayaller dünyasındaki çocuklarımızın yanına geliyor. Onlara yeni bir şeyler öğretiyor. Çok renkli çok eğlenceli bir dünyamız var. Tüm aile ve çocukları 10 Ocak’ta sinemalara bekliyoruz. Çekimlerimiz İzmit Ormanya’da çok güzel bir ortamda gerçekleşti. Çocuk oyuncularımız Ormanya’da doğanın içerisinde çekim yapılmasından heyecan duydular. Ormanya’da doğa ile iç içe idik. Aslında gerçekten Gamonyan olduk. Çok keyifli zaman geçirdik” dedi.

PARLAR “UMUT HAYAL KURMANIN GÜZEL OLDUĞUNU ANLIYOR”

Filmin ana karakterlerinden birisi olan Umut’u canlandıran Berat Efe Parlar, “Benim filmde karakterimin adı Umut. Filmde Umut hayal kurmayı sevmeyen bir çocuk, hayatın gerçekleri ile daha mutlu ama bir şekilde Gamonya’ya gidip gözcü olmak ve korumak zorunda kalıyor. Gamonya hayaller ülkesi olduğundan ve Umutta hayal kurmayı bilmediğinden dolayı arkadaşları ona hayal kurmayı öğretmek için çeşitli türlerde sınav yaptılar. Umut sınavdan kötü sonuç almasına rağmen gözcülüğü ortaya çıkınca hayal kurmanın, güzel bir şey olduğunun farkına varıp gerçekleri de unutmamanın gerektiği anlatılıyor” şeklinde konuştu. Oyuncu Eda Döğer ise filmde Gamonya ülkesinin muhtarını canlandırdığını ve filmi izleyenleri bir hayal yolculuğuna çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

GAMONYA: HAYALLER ÜLKESİ’NİN KAPILARI AÇILDI

Filmin oyuncuları ve teknik ekip, doğası ve zengin canlı popülasyonuyla dikkat çeken Ormanya’ya hayran kaldı. Film, özel olarak hazırlanmış dekoru ve kostümlerinin yanı sıra heyecan verici hikayesi ile hem çocukları hem büyükleri sihirli bir dünyaya götürüyor. Fantastik macera türündeki ‘Gamonya: Hayaller Ülkesi’nde  ‘Güldüy Güldüy Çocuk’ ekibinin birbirinden yetenekli oyuncuları rol aldı. Filmin yönetmenliğini Tuğçe Soysop yaparken Berat Efe Parlar ve Eda Döğer ana karakterlerde rol oynadı.

ORMANYA, SİNEMA SEKTÖRÜ TARAFINDAN KEŞFEDİLDİ

Açıldığı ilk günden itibaren doğal yaşam tutkunlarının değişmez mekanı haline gelen Ormanya’nın Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda tabiat ve milli parklar içinde 255 bin 787 kişiyle en çok ziyaret edilen yer olduğu açıklanmıştı. Çocuk hayvanat bahçesi, vahşi yaşam alanı, yürüyüş ve bisiklet parkurları, doğa okulu, karavan ve çadır kamp alanı, OrmanKöy gibi alanları ile doğa tutkunlarına farklı maceralar yaşama imkanı sunan Ormanya, sinema sektörü tarafından da keşfedildi.

ORMANYA’YI, TÜRKİYE İZLEYECEK

Filmin çekimleri için Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nda kurulan sette “Gamonya; Hayaller Ülkesi’’ en ince ayrıntısına kadar inşa edildi. BKM ekibinin oluşturduğu rengarenk çocuk köyü, çekimlerin ardından Ormanya içinde tüm çocukların filmin sihirli dünyasını görebilmesi için ziyarete açıldı. Orman Köy bölümünde çekilen film için hobbit evlerinin olduğu bölgeye set için kurulan evler de bu bölümde sergileniyor. 10 Ocak 2019 tarihinde gösterime çıkarak çocukların beğenisine sunulacak filmle tüm Türkiye, Ormanya’nın güzelliklerine görecek.

FİLM KOCAELİ’NİN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK

Ormanya’nın birçok noktasında çekilen “Gamonya: Hayaller Ülkesi” filmindeki sahneler ile Kocaeli’nin doğal güzelliklerinin tanıtımına katkı sağlanacak. BKM Güldüy Güldüy Show Çocuk ekibinin daha önceden rol aldığı “Bizim Köyün Şarkısı” filmi, sinemada gişe rekorları kırmıştı. Çocuklar ve ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği film toplamda 1,5 milyonu aşkın seyirci tarafından izlenmişti. 

SİNEMA TURİZMİ DE CANLANIYOR

Doğal güzellikleri ile Türkiye’nin sayılı şehirlerinden biri haline gelen Kocaeli, birbirinden farklı turizm başlığının odak noktası konumunda bulunuyor. Ormanya’da çekilen sinema filmi de şehrin sinema turizminde de gelişmesine katkı sağlayacak.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL