Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“Gazeteciler ve Basın Bayramı” | Kocaelide Bugün

“Gazeteciler ve Basın Bayramı”

Kocaeli Valisi  Seddar Yavuz’un 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı  “24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basınında sansürün kaldırılması nedeniyle 24 Temmuz günü “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır.  ..

“Gazeteciler ve Basın Bayramı”

Kocaeli Valisi  Seddar Yavuz’un 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

 “24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basınında sansürün kaldırılması nedeniyle 24 Temmuz günü “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

        Halkımıza doğru haber alma imkânı sağlayan ve düşüncelerini başkaları ile paylaşmasına aracı olan basın kuruluşları, önemli bir toplumsal görev icra etmektedir. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.

Üstlendiği bu önemli görevler, basının sansür ve benzeri kısıtlamalara maruz kalmadan sorumluluklarını yerine getirebilmesini ve basın özgürlüğünün her şart altında gözetilmesini zorunlu kılmaktadır. Özgür basın doğru, eksiksiz ve tarafsız haber verme, özel hayatın gizliliği ve kişilik haklarına saygı ile toplumsal değerlerin korunması bakımından hiç şüphesiz ki demokrasinin vazgeçilmezlerinden biridir.

İlimizde de kamuoyunu aydınlatıcı bir görev üstlenen yerel basın kuruluşlarının, aynı bilinç ve görev anlayışı içerisinde, Kocaeli’nin sosyoekonomik ve kültürel yönden kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğine yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; Türk basınında sansürün kaldırılışının 114. yıldönümünde, hayatını kaybeden tüm basın mensuplarını rahmetle anıyor, başta Kocaeli’de görev yapan basın mensupları olmak üzere tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en içten duygularımla kutluyor,  sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL