Gazetemizden Engelliler Haftasında Vefa!

10/16 Mayıs tarihleri arasında engelliler haftası olmasından dolayı gazetemiz adına imtiyaz sahibi İbrahim Çamkerten,  Çayırova ilçemizde merkezi bulunan Marmara Engelliler Derneği ( MARENDER) ziyarette bulundu. Dernek başkanı Memiş Özdemir’in sıcak..

Gazetemizden Engelliler Haftasında Vefa!

10/16 Mayıs tarihleri arasında engelliler haftası olmasından dolayı gazetemiz adına imtiyaz sahibi İbrahim Çamkerten,  Çayırova ilçemizde merkezi bulunan Marmara Engelliler Derneği ( MARENDER) ziyarette bulundu.

Dernek başkanı Memiş Özdemir’in sıcak karşıladığı ziyarette pek çok konuya değinildi ve hoş sohbet gerçekleşti.

2011 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren derneğin geçmiş ve gelecekteki projelerini açıklayan Özdemir; Sivil Toplum Kuruluşlarının siyasi malzeme yapılmaya çalışıldığı için bu konuda çok rahatsız olduğunu belirtti.

Derneklerin siyasi rengi olmaz;

Özdemir “dernek ve kamu dairelerinde bir siyasi parti taraftarlığının doğru olmadığını, parçalayıp kutuplaştırmak yerine bütünleştirici ve kucaklayıcı olmaya, bu ihtiyacımızı karşılayacak lider ve yöneticilere ihtiyacımız var. Yakın zamanda ülke genelinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde liyakatlı insanlara görev verilmesini bekliyoruz.”dedi.

Her ihtiyacı olan ilgili müdür, başkan veya vekiline rahatlıkla ulaşabilmeli

Görüşmek istenildiğinde; kapısında heyetle 60 dakika bekleten ve sonra randevusuz görüşülmeyeceğini söyleyecek kişilere halkımız hak ettiği değeri yeri geldiğinde verecektir.

Amaç vatandaşın sorunlarını çözebilmek

Pek çok engelli ve engelli aileleri için çok defa kendi imkanlarımızla mağduriyetleri çözmeye yardımda bulunuyoruz. Gerek prosedür gerek isse bürokrasi açısından nerede tıkanan yol varsa vatandaşımız için bu tıkanıklığın giderilmesi için canımızı dişimize katıyoruz. Bu bağlamda vatandaşlarımızın bizlere üyeliklerini bile öne sürmeden elimizden geleni yapıyoruz. Hatta ve hatta evlere küçük işler veren firmalarla ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında da köprü vazifesi görmek bizleri fevkalade mutlu etmektedir. Bu sayede derneğimizin amacı hasıl olmuş olmakta ve bizlere de çözüm üretmekten dolayı bir mutluluk vermektedir.

Marender Çözüm üretir

Marender bugüne kadar pek çok dikkat çeken proje ve çözüm ürettiğini, üretmeye de devam edeceklerini belirten başkan Özdemir; “sırada pek çok proje ve fikirler var ve vakti saati geldiğinde bunları da vatandaşlarımızın yararına sunacağız” demiştir.

Her sene keşkek yaparak keşkek etkinliği adıyla da andıkları geleneksel hale gelen dernek üyeleriyle bu sene bir farklılık yaparak yine imece usulü herkesin evinde hazırlayıp getireceği yemeklerle dernek yanındaki parkta faaliyet planladıklarını söyleyen başkan Özdemir “Kısıtlı imkanlarla çok işler başarmaya çalışıyoruz” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL