Gaziantep Tanıtım Günleri Başladı

3.Geleneksel Gaziantep Tanıtım Günleri Açılış Programı Gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle Anadolu Kocaeli’de etkinlikleri kapsamında Gaziantep Dernekler Konfederasyonu tarafından düzenlenen 3. Geleneksel Gaziantep Tanıtım Günleri Açılış Programı, Vali Hüseyin Aksoy’un..

Gaziantep Tanıtım Günleri Başladı

3.Geleneksel Gaziantep Tanıtım Günleri Açılış Programı Gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle Anadolu Kocaeli’de etkinlikleri kapsamında Gaziantep Dernekler Konfederasyonu tarafından düzenlenen 3. Geleneksel Gaziantep Tanıtım Günleri Açılış Programı, Vali Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Uluslararası Fuar Merkezinde düzenlenen programa; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Derince Kaymakamı Cemil Aksak, Siyasi Parti Temsilcileri,  Gaziantep Dernekler Konfederasyonu Başkanı Hasan Özaykut ve Kocaeli’de bulunan Gaziantepliler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Gaziantep Dernekler Konfederasyonu Başkanı Hasan Özaykut ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak’ın konuşmalarının ardından Grup Dem’in sıra gecesi gösterisi büyük beğeni topladı.

Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında;  “3. sü düzenlenen Gaziantep Tanıtım Günlerinde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Gaziantep’in ülkemizin ekonomik bakımdan belirli seviyenin üstüne çıkmış illerinden biridir. Organize Sanayi Bölgeleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katkılar oldukça önemli. Gaziantep’in özellikle son yıllarda bir farklı boyutunu da hep birlikte gördük. Suriye’de yaşanan kriz neticesi Suriye kökenli insanların sınır komşusu olan Gaziantep’e gelmeleri ve Gazianteplilerin onlara yapmış olduğu ev sahipliği her türlü takdirin üstündedir. Bu yönüyle Gazianteplilere bu Türk misafirperverliği adına teşekkür ediyoruz. Her bölgenin kendine göre özellikleri ve güzellikleri var. Gaziantep’te bu özellikleri ve güzellikleri en üst noktada olan illerimizden birisidir. Ben mülkiye müfettişliğine atandıktan sonra ilk görev yerim Gaziantep’ti. Nizip ve Gaziantep’te görev yaptım. O dönemde barak havası da dinledim, yemeklerini de tattım. Daha önce görev yaptığım Mersinde çok fazla Gaziantepli işadamlarımız vardı. Benim için daha özel olan başka bir konu ise kardeşimin eşi Gaziantepli. Yani Gaziantep ile bir akrabalık bağımız var. Doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle ülkemize önemli katkılar sunan Gaziantep’in bütün yönlerini burada görmüş ve tanımış olacağız. Burada yaşayan Gazianteplilerde memleketleriyle hasret gidermiş olacaklar.” diyen  Vali etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Aksoy ve protokol üyeleri 3. Geleneksel Gaziantep Tanıtım Günlerinin açılış kurdelesini hayırlı olsun dilekleriyle keserek, stantları gezdiler.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL