Güncel Manşetler

Gebze Kirazpınar’da Yıkım Arbedesi!

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Gebze Kirazpınar Mahallesi Şehit Gaffar Okkan Caddesi üzerindeki 26 evin yıkımına karar verildi. Bölgede yapılacak toplu konut projesi öncesi yıkılacak evlerin sahiplerinden evlerini tahliye etmeleri istendi…

Gebze Kirazpınar’da Yıkım Arbedesi!

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Gebze Kirazpınar Mahallesi Şehit Gaffar Okkan Caddesi üzerindeki 26 evin yıkımına karar verildi. Bölgede yapılacak toplu konut projesi öncesi yıkılacak evlerin sahiplerinden evlerini tahliye etmeleri istendi. Bugün, Gebze Belediyesi Zabıta ekipleri, polis ve jandarma ekipleri bölgede yıkım öncesi önlem aldı. İş makineleri gelirken, vatandaşlarla güvenlik güçleri arasında gergin anlar yaşandı. Evlerini tahliye etmeyen vatandaşlar, yıkımın hukuksuz olduğunu, evlerinin yıkımına izin vermeyeceklerini söyledi. Yıkım ekiplerine direneceğini belirten vatandaşlar ortamın iyice gerilmesine sebep oldu.

BİR VATANDAŞ SELA OKUDU

Tüm bu olaylar yaşanırken bir kişi mahallede bulunan bir mescitten sela okuyarak, herkesi yıkıma karşı direnmeye davet etti. Mahalle sakinleri ise olay yerine gelerek çöp konteynerlerini, araçları yola çekerek yıkım ekibine engellemeye çalıştı. Emniyet güçleri ise tüm uyarılara rağmen dağılmayan vatandaşlara müdahale etti. Yaşanan arbede sonrasında ise 16 kişi gözaltına alındı. 3 kişi ise hafif yaralandı. Emniyet Güçleri yer yer vatandaşlara TOMA ile tazyikli su sıkarak ta müdahale de bulundu.

Çöp konteynerleri ve araçların yoldan çeken yıkım ekipleri daha sonra Emniyetin geniş güvenlik önlemleri arasında halktan yıkılacak evlerinden eşyalarını almaları istendi ve boşaltma süreci de başlamış oldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL