Gebze’de Çoşkulu Anma Programı

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Gebze Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşti. Programa Kaymakam Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Garnizon Komutanı..

Gebze’de Çoşkulu Anma Programı
12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Gebze Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşti.
Programa Kaymakam Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Garnizon Komutanı Binbaşı Ramazan Uydaş, İlçe Jandarma Komutanı Haluk Türkoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Adem Gider, Gebze Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Gökhan Yavaşer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Kütüphane Müdürü Tevhide Buğan, İlçe Aile Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Kadriye Yılmaz, İlçe Kurum Müdürleri, Okul Müdürleri, Gebzeli vatandaşlarımız, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 97. Yıldönümünde gerçekleşen törende konuşan Kaymakam Mustafa Güler katılanlara hitaben yaptığı konuşmada “İstiklal Marşımız sıradan bir manzume değildir. Türk Milletinin ne tür zorluklardan geçtiğinin bir yansımasıdır. Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Milletimizin içinde bulunduğu vaziyyeti anlatan bu şiiri “Allah bir daha bu Millete İstiklal Marşı yazdırmasın” diyerek  verilen mücadelenin büyüklüğünü en veciz şekilde ifade etmiştir. Mehmet Akif Ersoy’u iyi anlamalıyız. O’nun yüksek ahlakını, kişiliğini ve manevi değerlere olan saygısını örnek almalıyız. İstiklal Marşımızın 97. Yıldönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve  silah arkadaşlarını, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm kahramanlarımızı saygı, sevgi ve dua ile anıyor, hepinize hayırlı günler diliyorum.” dedi.
Çeşitli etkinliklerin düzenlendiği program okullar arasında farklı branşlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediye takdimi ile son buldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL