Manşetler Surmanset

Gebze’de ilk nöbet!

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü münasebetiyle 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanında düzenlenen programda konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “15 Temmuz hain darbe girişiminin unutmayacağız unutturmayacağız” dedi…

Gebze’de ilk nöbet!

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü münasebetiyle 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanında düzenlenen programda konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “15 Temmuz hain darbe girişiminin unutmayacağız unutturmayacağız” dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü münasebetiyle 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanında düzenlenen programda konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker “15 Temmuz hain darbe girişiminin unutmayacağız unutturmayacağız” dedi. 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanında düzenlenen programa ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze İlçe Kaymakamı Hasan Gözen, Ak Parti Kocaeli eski Milletvekili Cemalettin Kaflı, Ak Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, Başkan Köşker’in eşi Ragibe hanım, belediye başkan yardımcıları Engin Güzel, Nilay Ayran, Sadık Albayrak, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda Gebzeli katıldı.

GAZİLER O GECEYİ ANLATTI

15 Temmuz milli İrade Kent meydanında gerçekleşen program şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Gebze Belediyesi Mehteran bölüğünün verdiği mini konserin ardından 15 Temmuz Gazisi Şükrü Kıntaş ve Danyel Şimşek o karanlık gecede yaşadıklarını Gebzeliler ile paylaştı. O gece yaşananları anlatan Gaziler Gebzelileri, bir kez daha o geceye götürdü. O geceyi her anlattıklarında o heyecanı tekrar yaşadıklarını ifade eden 15 Temmuz gazileri, “Bugün olsa yine yaparız” dediler. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker konuşmalarının ardından Gazilere plaket taktim etti. Plaket takdiminin ardından Hafız İshak Danış 15 Temmuz gecesi olduğu gibi Sela okudu ve Kur’an Tilaveti gerçekleştirdi. Kur’an Tilavetini ardından Gebze İlçe Müftüsü Orhan Örnek’in 15 Temmuz Şehitleri, vatanın birlik ve beraberliği için gerçekleştirdiği duaya Gebzeliler hep birlikte “Amin” dedi.

TÜRK MİLLETİ DESTAN YAZDI

Habertürk Tv Genel Müdürü Veyis Ateş ve İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Selman Öğüt, 15 Temmuzu ve sonrasında yaşananları bir kez daha gün yüzüne çıkardı. Konuşmacıların ortak mesajı, 15 Temmuzun bir kahramanlık destanı olduğu ve bu destanı aziz Türk Milletin yazdığı yönünde oldu.

KUTLU YÜRÜYÜŞTEN RAHATSIZ OLDULAR

Programın anlam ve önemine ilişkin kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, 15 Temmuzu unutmayacaklarını ifade etti. Başkan Köşker, “Aziz milletimizin son destanını bundan bir yıl önce 15 Temmuz’da, asker üniformasının arkasına gizlenen hainlere karşı yazdı! Büyüyen Türkiye’nin kutlu yürüyüşünden, yeniden dirilişinden rahatsız olan dış güçlerin piyonu olan FETÖ terör örgütünün; milli birlik ve kardeşliğimize kast ettiği kalkışma, yine milletimizin feraseti ve birliğiyle başarısız oldu hamd olsun. Milli bağımsızlığının manevi anayasası olan İstiklal Marşı, “KORKMA” diye başlayan; “Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak, Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak” dizeleriyle devam eden yüce Türk milletinin korkacağını sanan hainler; en güzel cevabı yine bu meydanlarda sizlerden aldı! Necip Milletimiz, Başkomutanları ve Cumhurbaşkanları Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla ‘tek bayrak, tek devlet, tek millet, tek vatan’ ülküsünde birleşerek, hainlerin kirli oyununu bir gecede bozuverdi.

ŞEHİTLERE ALLAH’TAN RAHMET DİLEDİ

249 şehidi ve binlerce gazisiyle destan yazan milletimiz, bundan tam bir yıl önce 15 Temmuz 2016’da İkinci Kurtuluş mücadelesini de tarihin sayfalarına altın harflerle yazdı. “Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın; Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın” dizelerindeki gibi yurdu, milleti için göğsünü hainlere karşı siper eden ve şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, bizlere emaneti olan ailelerine de sabırlar diliyorum.

SÖZ KONUSU VATAN OLUNCA

Gebze İlçe Kaymakamı Hasan Gözen gerçekleştirdiği konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girişimini yıl dönümünde birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kaymakam Gözen,”Bu ülke tarihin her döneminde çeşitli sıkıntılar yaşamış, vatan söz konusu olduğu zaman, din, iman söz konusu olduğu zaman, bayrak, devlet söz konusu olduğu zaman çekinmeden canını verebilmiş bir millettir. Bunun en güzel örneğini bir yıl önce bu azizi millet bir kez daha gösterdi” dedi.

GRUP TİLLO KONSER VERDİ

15 Temmuz Milli İrade Kenet Meydanında düzenlenen programda sahne alan Grup Tillo 15 Temmuz için özel seçtikleri eserleri Gebzeliler için seslendirdi. Ayrıca Grup Tillo 15 Temmuz için özel besteledikleri “Bu Millet Yenilmez” adlı eserlerini ilk kez Gebze’de Gebzeliler için seslendirdi. 15 Temmuz için özel bestelenen eser Gebzeliler tarafından oldukça beğenildi.

İKRAMLARDA BULUNULDU

15 Temmuz Milli İrade kent meydanını dolduran Gebzeliler için Gebze Belediyesi tarafından ikramlarda bulunuldu. Geç saatlere kadar süren programlar esnasında meydanı dolduran Gebzeliler için Gebze Belediyesi personelleri tarafından su, simit ve top kek dağıtıldı. Ayrıca Meydana kurulan Doğuş Çay tırından Gebzeliler için sürekli olarak sıcak çay ikramında bulunuldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL