Genel Güncel Manşetler Yaşam

Gebze’de Suriyeli Ailelerle İlgili toplantı

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler başkanlığında Kaymakamlık toplantı salonunda “Geçici Koruma Kapsamındaki (Suriyeli) Ailelerle İlgili Eylem Planı” konulu toplantı yapıldı. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Engin Güzel, İlçe Emniyet Müdürü Adem Gider, İlçe Jandarma..

Gebze’de Suriyeli Ailelerle İlgili toplantı
Gebze Kaymakamı Mustafa Güler başkanlığında Kaymakamlık toplantı salonunda “Geçici Koruma Kapsamındaki (Suriyeli) Ailelerle İlgili Eylem Planı” konulu toplantı yapıldı.
Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Engin Güzel, İlçe Emniyet Müdürü Adem Gider, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Haluk Türkoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Şakir Saldırıcı, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Kadriye Yılmaz, İlçe Spor Müdürü Gökhan Yavaşer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan, İlçe Müftüsü Orhan Örnek, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Irmak, İlçe SYDV Müdürü İpek Çulha, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Aydın, Muhtarlar Dernek Başkanı Davut Kabaca katıldı.
        Toplantıda konuşan Kaymakam Mustafa Güler “Suriyeli vatandaşlar savaş nedeniyle Ülkemize sığındı, bizlerde onlara kapımızı açtık. Allah Devletimize güç ve kuvvet versin. Ülke olarak hem kendi ihtiyaçlarımızı hem de onların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Şuan Gebze’de 14.000 kişi civarında Suriyeli yaşıyor. Suriyeli vatandaşların burada yaşadıkları zaman süresince Türkçe konuşabilmeleri ve okuyup yazabilmeleri oldukça önemli bu konuda gerekli çalışmaları desteği göstermeliyiz. Gerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gerekse Gebze Belediyesi tarafından bu adımların atılması oldukça önem arz etmektedir. Eğitim ve diğer tüm konular ile alakalı koordineli bir şekilde hareket etmeliyiz. Toplantıya katıldığınız için hepinize teşekkür ederim.”Dedi.
        Toplantıda; Gebze Kaymakamı Mustafa Güler başkanlığında, Kaymakamlığa bağlı tüm kurumların çalışmalar yapacağı, Gebze Belediyesi ve kurumları ile birlikte destek vereceği 2018-2020 Geçici Koruma Kapsamındaki (Suriyeli) Ailelere yönelik Yerel Eylem Planının oluşturulduğu, bu plan çerçevesinde, İlçemizde resmi adres kaydı olan tüm Suriyeli ailelerin tespitinin yapılacağı belirtildi. 2 yıllık çalışmaları ve aktiviteleri kapsayan Yerel Eylem planı çerçevesinde;  ilk etapta Türkçe konuşamayan Suriyelilere yönelik tüm mahallelerde Türkçe Kurslarının oluşturulması, okula devam etmeyen ve okul yaşında bulunan çocukların okula devamının sağlanmasına yönelik tedbirlerin alınması, okul yaşında bulunmayan 0-5 yaş arası çocukların sağlık kontrollerinin ve aşılarının yapılması için gerekli çalışmaların sağlanması, savaşın ve tüm yaşananların etkileriyle tramva geçirdiği belirlenen çocuklara uyum ve entegrasyonunun sağlanması için tedbirlerin alınması, 14-20 yaş arası gençlerin bulundukları bölgedeki Türk gençlerle birlikte spor aktivitelerine katılımlarının sağlanması ve suça karışmalarının önlenmesi, Eşini savaşta kaybeden Suriyeli Kadınlar ve geliri bulunmayan diğer Suriyeli Yetişkinler için mesleki istihdam kurslarının düzenlenmesi ve katılım sağlayan tüm kurumların yapacakları katkılar planlandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL