Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“Gebze’ye Uluslararası Teknoloji Bankası” kilitlendi Gebze’ye Uluslararası Teknoloji Bankası | Kocaelide Bugün
Güncel Manşetler Teknoloji

Gebze’ye Uluslararası Teknoloji Bankası

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan, yılın ikinci çeyreğine ait ekonomik büyüme rakamlarını değerlendirmesi ardından, ekonomik büyümede ana sürükleyici rolü üstlenen sektörlere..

Gebze’ye Uluslararası Teknoloji Bankası

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan, yılın ikinci çeyreğine ait ekonomik büyüme rakamlarını değerlendirmesi ardından, ekonomik büyümede ana sürükleyici rolü üstlenen sektörlere ilişkin de bir açıklama yaptı. Ekonominin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5,1 oranında büyüme kaydetmesinin memnuniyet verici olduğunu dün yaptığı açıklama ile dile getiren Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, yaptığı değerlendirmeyle, ekonomik büyümeye yüzde 10.1’lik oranla en fazla desteği veren bilgi ve iletişim sektörü ve yüzde 6.3’lük büyüme oranı kaydedilen sanayi sektörlerine dikkatleri çekti.

ULUSLARARASI TEKNOLOJİ BANKASI KURULUYOR

Bu sektörlerde kaydedilen büyümenin; sanayisi ve ülke ekonomisine katkısı ile hep ön planda olmasının yanında, ‘fikrin’ ticarileşmesine olanak sağlayan, tüm ekonomik iş kollarının teknoloji ve yazılım tabanlı büyüyeceği bir ‘üs’ olan, ilk etabı tamamlanarak, bilişim, yazılım ve AR-GE firmalarının faaliyetlerine başladığı  ‘Bilişim Vadisi’ne ev sahipliği yapan ve az gelişmiş ülkelere teknoloji ve bilimsel açıdan destek vermek üzere bu sene Gebze’de kurulması beklenen ‘Uluslararası Teknoloji Bankası’nı barındıracak olan bölgemiz için ayrıca sevindirici olduğunu dile getirdi.

ÇOK UMUT VERİCİ

TÜİK tarafından açıklanan ekonomik büyümenin arkasındaki dinamikler incelendiğinde, ana sürükleyicilerdeki büyüme oranlarının sanayiciler, işadamları, yurt içi ve yurt dışı yatırımcılar için teşvik edici, ekonomimizi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında görme hedefimiz yolunda, iş dünyamızın tüm temsilcileri açısından çok umut verici olduğunu ifade eden Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, tüm bu olumlu gelişmelerin yarattığı motivasyonla, çalışma azim ve hırsımızdan ödün vermeden, yolumuza devam etme zamanı olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL