Güncel Manşetler

‘’GEÇ KALMA, ZİNDE KAL’’ Projesinden Tarih Gezisi

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2016/2 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında, İLKÇEV tarafından yürütülen ‘GEÇ KALMA, ZİNDE KAL’ Projesi kapsamında gençlere İstanbul Kültür gezisi düzenlendi. Gebze İlim Kültür Çevre Gençlik..

‘’GEÇ KALMA, ZİNDE KAL’’ Projesinden Tarih Gezisi

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2016/2 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında, İLKÇEV tarafından yürütülen ‘GEÇ KALMA, ZİNDE KAL’ Projesi kapsamında gençlere İstanbul Kültür gezisi düzenlendi.

Gebze İlim Kültür Çevre Gençlik ve Spor Kulübü Derneği(İLKÇEV) tarafından düzenlenen İstanbul kültür gezisi 8 İzci Lideri ve 32 gencin katılımıyla gerçekleşti. Gezi uzman rehber eşliğinde Beşiktaş Deniz Müzesi ziyareti ile başladı. Burada Türk deniz tarihinin gelişimi ve tarihteki büyük denizcilerimiz tarihi objeler eşliğinde gençlere tanıtıldı. Sonrasında büyük denizci Barbaros Hayreddin Paşanın kabri ziyaret edildi, Eyüp Sultan Camiine ziyaret, Necip Fazıl’ın ve büyük devlet adamlarının mezarına ziyaret ile devam eden gezi Pierre Loti tepesinde İstanbul’un seyri ve sonrasında yemek programı ile devam etti. 15 Temmuz Şehitler anıtı ziyaret edilip, şehitlerimizin ruhlarına dualar edildi.

Geç Kalma, Zinde Kal Projesi Koordinatörü ve İLKÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Başoğlu yaptığı açıklamada; gençlerimize tarih şuuru ve milli kimlik kazandıracak, onları yarınlara hazırlayacak, bu tarz etkinliklere her zaman devam edeceklerini söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL