“Geleceğimizin Teminatı Ata Tohum”

Katırcıoğlu; “Yerli Ve Milli Güçlü Türkiye Bütçesi” AK Partili Radiye Sezer Katırcıoğlu, TBMM’deki 2021 Bütçe görüşmeleriyle ilgili meclis kürsüsünde bir konuşma yaparak açıklamalarda bulundu. AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer..

“Geleceğimizin Teminatı Ata Tohum”

Katırcıoğlu; “Yerli Ve Milli Güçlü Türkiye Bütçesi”

AK Partili Radiye Sezer Katırcıoğlu, TBMM’deki 2021 Bütçe görüşmeleriyle ilgili meclis kürsüsünde bir konuşma yaparak açıklamalarda bulundu.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu konuşmasında, “2050 yılında, dünya nüfusu 9.7 milyar kişiyi bulacak. Kendi tarımını yapamayan ülkeler, açlıkla karşı karşıya kalacaklar. Savaşların; kıtlıktan, doğal afetlerden ve iklim krizlerinden çıkacağı açık ve nettir. İnsanları ve ülkemizi etkileyen, bu tehditler ile mücadele ancak tarımla olacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde başlatılan, Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen Ata Tohum Projesi 2023 2053 ve 2071 vizyonları çerçevesinde ülkemizin geleceğinin teminatıdır. Biyolojik bir silah olan Ata Tohumlarımız, milli kaynağımız ve milli güvenliğimizdir.” dedi.

Geleceğimizin Teminatı Ata Tohum

Anadolu’nun, ana tohumlarının teminat altına alınacağı, özgünlüğümüzün ve özgürlüğümüzün korunarak çoğaltılacağı, Ata tohum projesi Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yerli tohum seferberliğidir, diyen Katırcıoğlu, sözlerinin devamında “18 yıl önce ithal tohum cenneti olan Türkiye artık, 86 ülkeye yaklaşık 255 milyon dolarlık tohum ihracatı yapan bir ülkedir. 2023 hedefimiz 2 milyon ton üretim ile 500 milyon dolarlık ihracat elde etmektedir. Artık, Ata Tohumlarımız ve Tıbbi Aromatik Bitkilerimiz, de korunmakta ve gelecek nesillere ulaştırmak için veri tabanlarına kaydetmek ve üretime yönelik çalışmalar yapmak için; Türkiye’de dünyanın üçüncü büyük TOHUM GEN BANKASI kuruldu. Bu proje ile Kocaeli Kandıra ilçesinin, Kandıra Sivri Biberi, Kıl Biberi ve Salçalık Biberi Ata Tohum olarak TİGEM tarafından tescillendi. Ekilip dikilen ve hasat edilen kandıra biberleri büyük marketlerde vatandaşlarımızla buluşuyor. Ayrıca, Kısa adı TABİP olan Tıbbi Aromatik Bitkiler Üretimi Teşvik Projesi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından Kandıra ilçemizde başlatıldı. Kandıralı kadın ve genç çiftçilerimizin istihdam edileceği proje ile hasat edilen aromatik bitkiler, kurulacak yağ fabrikası ile kozmetik ve takviye gıda üretimine dönüştürülerek 80 milyon TL’lik ekonomik girdi sağlanacak.”

Terör, Tecavüz Ve Taciz İle Mücadelenin Bütçesi

Bu bütçe eğitimden, sağlığa, sanayiden teknolojiye, turizmden tarıma kadar, insanı merkeze alan, ezber bozan, yerli ve milli güçlü Türkiye bütçesidir, diyerek konuşmasını gerçekleştiren Radiye Sezer Katırcıoğlu, konuşmasına şu sözlerle tamamladı. “Bu bütçe insan odaklı bir bütçedir, bu bütçede aile var, kadın var, engelli var, yaşlılar, çocuklar, emekli var, genç var, işçi var, işveren var çiftçi var, esnaf var velhasılı millet var.”

“Bu bütçe, kız çocuklarını zorla dağa kaçıran, istismar eden, çocukları canlı bomba yapan PKK, PYD, YPG ve FETÖ gibi tüm terör örgütleri ile tek bir terörist kalmayana kadar mücadelesine devam edecek bir bütçedir. “

“Bu bütçede şiddete tacize tecavüze uğrayan kadına ve çocuğa çözüm var, çare var.”

“Bu bütçe, şiddete uğrayan mağduru, siyasete malzeme yapmadan, siyaset üstü yaklaşımla siyasi sömürüye alet ettirmeden, asla meşrulaştırmadan, ama fakat lakin cümlelerini kullanmadan çözüm üreten, senin benim mağdurum demeden çözüm üreten, samimi içten güven uyandıran hak temelli, çözüm odaklı bir bütçedir. Her şeye rağmen bizler kulakları olup duyanlar, gözleri olup görenler, dilleri olup gerçekleri söyleyenlerle içerden dışardan saldırılar karşısında bir ve beraber olarak demokrasimizi ve ekonomimizi daha da güçlendireceğiz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL