Geleceğin Hekimleri Beyaz Önlüklerini İlk Kez Giydi

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin dönem 1 öğrencileri için düzenlediği “Tanışma ve Uyum Programı” Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Prof. Dr. Şerife Tuba Liman konferans salonunda gerçekleştirildi. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi 2018..

Geleceğin Hekimleri Beyaz Önlüklerini İlk Kez Giydi

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin dönem 1 öğrencileri için düzenlediği “Tanışma ve Uyum Programı” Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Prof. Dr. Şerife Tuba Liman konferans salonunda gerçekleştirildi.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi 2018 – 2019 Eğitim ve Öğretim Yılı dönem 1 açılışı, düzenlenen “Tanışma ve Uyum Programı” ile yapıldı. Programa, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, dönem 1 öğrencileri ve aileleri katıldı.

“Her Yıl 300 Binin Üzerinde Hastaya Hizmet Veriyoruz”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasında Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, geleceğin hekimlerine hoş geldiniz diyerek, “Ülkemizde geniş ölçekte üniversite eğitimi başladığı günden bu yana Tıp Fakülteleri her zaman en başarılı öğrencilerin tercih ettiği alan olmuştur. Bu sebeple ülkemizin en başarılı ve pırıltılı öğrencileri ile yeni bir akademik yıla başlayacak olmanın heyecanını yürekten hissediyorum.” dedi.

Türkiye’nin birçok üniversitesine nazaran daha genç olan KOÜ Tıp Fakültesi’nin büyük bir aşama kaydederek bugün Türkiye’nin en önemli Tıp Fakültelerinden biri konumuna geldiğini aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, “Her yıl 300 binin üzerinde hastaya hizmet veren Tıp Fakültemiz sizler için muazzam bir deneyim alanı oluşturacak, bu nedenle asla yorgunluğa düşmeden tüm gücünüzle bu fırsatı değerlendirin. Yeni yapılmakta olan poliklinik binalarımız 40 bin metrekarenin üzerinde kapalı bir alan sağlayarak sizlerin daha iyi koşullarda hizmet vermesini sağlayacak ve burada iyi hekimlik uygulamaları konusunda eğitimler verilecek. Bu fark yaratacak unsurları sonuna kadar zorlayın.” ifadesinde bulundu.

“İyi Birer Evlat, Başarılı Birer Öğrenci Olun”

Geleceğin hekimlerine, ülkemizin en güzel yerleşkelerinden birine sahip üniversitemiz ve fakültemizde eğitim alacaklarını söyleyen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, “Fakültemizin öncelikli hedefleri; verilen tıp eğitiminin kalitesini yükseltmek, nitelikli bilimsel araştırma yapılması olanaklarını geliştirmek, bilim insanı yetiştirmek, uluslararası ilişkilerin sıklığını artırmak ve tıp fakültemizin hizmet ettiği çevre ve bölge ile özleşmesinin geliştirilmesini sağlamaktır.” dedi. Geleceğin hekimlerinden, iyi birer evlat ve başarılı birer öğrenci olmalarını beklediklerini belirten Dekan Prof. Dr. Utkan, “Bundan sonraki asıl mesuliyetiniz, sorumlu birer vatandaş olmanızdır. Bunun temeli de atalarımızın elleriyle kurdukları Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkmaktan geçer” açıklamasında bulundu.

Geleceğin Hekimleri Beyaz Önlüklerini İlk Kez Giydi

Dönem 1 Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ceyla Eraldemir, fakültenin olanakları ile ilgili öğrencileri bilgilendirirken dönem 6 öğrencisi İnt. Dr. Erdinç Türker ise Tıp Fakültesi’ne geldiği günden bugüne yaşadıklarını aktardı. Açılış konuşmalarının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, KOÜ Araştırma Ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, geleceğin hekimlerine önlüklerini giydirdi. Eğitim yılı açılış dersi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüsnü Efendi tarafından verildi. Dr. Öğretim Üyesi Ayla Tekin Orha “Kocaeli Tıp’ta Sosyal ve Kültürel Yaşam” ile ilgili sunum aktarırken program, Öğrenci Araştırma ve Değişim Programları Tıp Eğitimi Öğrenci Grubu (TEÖG) ve öğrenci kulüplerinin tanıtımı ile son buldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL