Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Geleceğin Hekimleri Önlüklerini Giydi | Kocaelide Bugün
Güncel Manşetler

Geleceğin Hekimleri Önlüklerini Giydi

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin dönem 1 öğrencileri için düzenlediği “Tanışma ve Uyum Programı” bugün (11.09.2017) Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Prof. Dr. Şerife Tuba Liman konferans salonunda gerçekleştirildi. Kocaeli Üniversitesi Tıp..

Geleceğin Hekimleri Önlüklerini Giydi

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin dönem 1 öğrencileri için düzenlediği “Tanışma ve Uyum Programı” bugün (11.09.2017) Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Prof. Dr. Şerife Tuba Liman konferans salonunda gerçekleştirildi.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi 2017 – 2018 Eğitim ve Öğretim Dönemi dönem 1 açılışı, düzenlenen “Tanışma ve Uyum Programı” ile yapıldı. Programa, Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, dönem 1 öğrencileri ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasında KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, geleceğin hekimlerine hoşgeldiniz diyerek, “Önemli aşamalar sonrası üniversitemize geldiniz. Vatanına, milletine, bayrağına en iyi şekilde hizmet edecek hekimler olarak yetişmeniz bizim görevimiz. Hekimlik, özverili olmayı gerektiren bir meslek. Usta-çırak, yani hoca-öğrenci ilişkisinin çok önemli olduğu bir meslek. Annenize, babanıza nasıl saygı gösteriyorsanız, hocalarınıza da aynı saygıyı gösterin çünkü, öğrenci hoca ilişkiniz bir ömür boyu devam edecektir. Hekimlik, insana dokunan bir meslek, insan temasındaki önemli ilişkiyi unutmayın. Hastalar ile yeri gelir abi, kardeş, anne, baba olursunuz” dedi. Sadece fakülte ve dersler ile ilgilenmemeleri tavsiyesinde de bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, “Kendinizi toplumla bütünleştirecek etkinliklere mutlaka katılın. Musiki olabilir, tiyatro olabilir, mutlaka sosyal bir aktivitede yer alın” ifadesinde bulundu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan ise, 41 öğrenci ile eğitime başlayan Tıp Fakültesi’nde şu an 1600’ün üzerinde öğrenci bulunduğunu belirtti. Tıp Fakültesi’nin tarihçesine ve bugünkü durumuna değinen Dekan Prof. Dr. Utkan, “Sevgili öğrenciler, aramıza katıldığınız ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni tercih ettiğiniz için sizi tebrik ediyorum. Üniversite yaşamınızda başarılar diliyorum. Tüm öğretim üyelerimizin kapıları sizlere sonuna kadar açıktır” dedi. Açılış konuşmalarının ardından Dönem 1 Koordinatörü Prof. Dr. Tuncay Çolak, Kocaeli Üniversitesi ile ilgili bilgiler vererek, eğitim süreci ve üniversite yaşamına değindi. İntörn Dr. Zehra Öztürk  ise, öğrenci gözüyle Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni anlattı ve 6 dönem boyunca öğrencilere karşılaşabilecekleri durumları aktardı. Koordinatörlüğünü Prof. Dr. Gür Akansel’in yaptığı ‘Kocaeli Tıp’ta Sosyal ve Kültürel Yaşam’ bölümünde, öğrenciler tarafından Tıp Eğitimi Öğrenci Komisyonu ve öğrenci kulüplerinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi 2017 – 2018 Eğitim ve Öğretim Dönemi’nin açılış dersini ise Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretin Üyesi Prof. Dr. Ayşe Willke Topçu verdi. ‘Enfeksiyon Hastalıklarının Toplum Sağlığındaki Önemli’ konulu derste Prof. Dr. Ayşe Willke Topçu, dünyayı sarsan enfeksiyon hastalıkları, yeni salgınlar, enfeksiyon hastalıklarından korunma ve kontrol başlıklarında bilgilerini aktardı. İlk dersin ardından ise, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan ve öğretim üyeleri, geleceğin hekimlerine önlüklerini giydirdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL