Genç Girişimciler Stuttgart’ta

Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu tarafından, Kocaeli ile Stuttgart arasındaki ticaret hacmini genişletmek ve ülkeler arasında işbirliği yapılması amacı ile Stuttgart’a Kurul Başkanı Birol Bozkurt ve beraberindeki 12 üye ile iş..

Genç Girişimciler  Stuttgart’ta

Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu tarafından, Kocaeli ile Stuttgart arasındaki ticaret hacmini genişletmek ve ülkeler arasında işbirliği yapılması amacı ile Stuttgart’a Kurul Başkanı Birol Bozkurt ve beraberindeki 12 üye ile iş gezisi düzenlendi.

Organizasyon kapsamında ilk ziyaret Stuttgart Ticari Ataşesi Mehmet Ali Çolakoğlu ve Stuttgart Başkonsolosu Mehmet Erkan Öner’e yapıldı. Başkonsolos Öner Genç Girişimciler Kurulu’na Stuttgart Bölgesi hakkında bilgilendirmede bulundu. Stuttgart’ın bağlı olduğu Baden – Württemberg eyaletinin otomotiv, makine, lojistik, tekstil ve bilişim sektörleri başta olmak üzere teknoloji olarak Avrupa’nın en önde gelen eyaletlerinin başında geldiği ifade edildi. Baden – Württemberg eyaleti, Avrupa’nın önde gelen ekonomi merkezlerinden ve lider lokasyonlarından biri olduğu belirtildi. Eyaletin en önemli sanayi sektörlerinden biri makine diğeri ise otomotivdir. Daimler (Mercedes-Benz), Robert Bosch, Porsche, HP, SAP ve IBM gibi dünya çapında firmaların merkezi burada bulunmaktadır.

İkinci ziyaret 1926 yılında Karl Benz’in şirketi Benz & Cie ve Gottlieb Daimler’in şirketi Daimler Motoren Gesellschaft’in birleşmesi sonucu kurulan Mercedes-Benz fabrikasına yapıldı. Söz konusu fabrikada 35000 kişi çalışmaktadır. 60 ülkenin vatandaşından çalışanın bulunduğu fabrikada AR-GE Merkezinde 1000 kişinin çalıştığı ifade edildi ve fabrikada günde 2500 araç üretilmektedir.

Üçüncü ziyaretin gerçekleştiği Porsche, Stuttgart bölgesinde 1931 yılında kurulmuştur. Porsche, elektrikli otomobil taleplerini karşılayabilmek için, Stuttgart‘taki fabrikasına 1 milyar Euro yatırım yaptığı belirtildi. Bu fabrikada şirketin ilk tam elektrikli aracı Mission E saloon üretilecek. Bu aracın 2019’da piyasaya sürülmesi beklenmektedir.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL