Gençlik ve Spor Bakanı “3. Tematik Kış Kampı” programında

Türkiye’nin geleceğini şekillendiren milli sanayi hamlesi ve mühendislik çalışmalarının tartışılacağı ve Türkiye’nin 12 ilinde düzenlenecek olan Kredi ve Yurtlar Kurumu Geleneksel  “3. Tematik Kış Kampı” programı, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman..

Gençlik ve Spor Bakanı “3. Tematik Kış Kampı” programında
Türkiye’nin geleceğini şekillendiren milli sanayi hamlesi ve mühendislik çalışmalarının tartışılacağı ve Türkiye’nin 12 ilinde düzenlenecek olan Kredi ve Yurtlar Kurumu Geleneksel  “3. Tematik Kış Kampı” programı, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Kocaeli Ticaret Odası Burhan Kasım Meclis Salonunda düzenlenen programa;Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Zeki Aygün, Radiye Sezer Katırcıoğlu ve Mehmet Akif Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu, Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İl Emniyet Müdür Vekili Akif Aktaş, İl Jandarma Komutanı Alb. Osman Aslan, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Akın Doğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Nedim Aslan, çeşitli illerden gelen üniversite öğrencileri ve çok sayıda kişi katıldı.
 Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “ Kredi Yurtlar Kurumu Kış Kampına Kocaeli olarak ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Kocaeli; nüfus itibariyle 1 milyon 830 bin nüfusuyla Türkiye’nin 10. büyük şehri. İmalat sanayinin %13’üne ev sahipliği yapan bir kent. Bir anlamda sanayinin kalbinin attığı kentlerin başında geliyor. Böylesine önemli bir kentte inovasyon ile  ilgili kampın düzenlenmiş olması da oldukça önemli ve anlamlı. Türkiye’de ki AR-GE merkezlerine baktığımızda İstanbul’dan sonra en fazla AR-GE merkezine sahip olan il Kocaeli’dir. Kocaeli’de 84 AR-GE Merkezi, 6 tasarım merkezi ve 4 Teknoloji Geliştirme Bölgesi bulunmaktadır. Özellikle 3. Tematik Kış Kampının ruhuna en uygun illerin başında Kocaeli geliyor. Teknoloji Geliştirme Bölgelerimizden biriside  Bilişim Vadisidir. Bilişim Vadisi; Türkiye’nin bilişim sektöründeki ufkunu dünyaya açan ve uluslararası nitelikte bir teknoloji geliştirme bölgesi olma yolunda hızla ilerlemektedir. 3 etaptan oluşan bu projemizin şuanda 1. etabı tamamlanmıştır. Süreç itibariyle önümüzdeki dönemlerde çok daha iyi bir noktaya taşınacaktır”dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ise yaptığı konuşmalarında; “Çağımız bilgi çağı. Bilgiyi yöneten ve en iyi şekilde değerlendiren ülkeler dünyada öne geçecekler. Dolayısıyla AR-GE, inovasyon ve  yapay zekaya yapılan yatırımlarla ülkeler  dünyada yer alacaklar. Bugün Kocaeli’de Bilişim Vadisi projesi gerçekleşiyor. Kredi Yurtlar Kurumumuzun 12 ayrı dalda yaptığı bu kış kampları gerçekten önemli. Türkiye’nin büyüme ve gelişmeye ihtiyacı var. Sizlerde bizim geleceğimizsiniz.

“KOCAELİ’DE PEK ÇOK SANAYİ KURULUŞU VAR VE BUNLAR KATMA DEĞER ÜRETİYOR”

Artık biz yüksek teknolojiye geçmek durumundayız. Bunun da kapısı inovasyon, girişimcilik, AR-GE’den geçiyor. Bizim ülke olarak sanayi sürecimizi artırmamız gerekiyor. Kocaeli bunun eşiğidir. Kocaeli’de pek çok sanayi kuruluşu var ve katma değer üretiyor. Gençlerimiz kredi ve Yurtlar Kurumunun yurtlarında kalırken bizler onların barınma ve yemek ihtiyacını karşılayacak bir süreç içerisinde olmak istemiyoruz. Biz hayatta faydalı olacak pek çok konuyu onlara vermek istiyoruz.  Kredi Yurtlar kurumunun yurtlarında kalan öğrencilerimizden teknolojiyi yarıştırmalarını istiyoruz. Yaklaşık 289 tane gençlik merkezimiz var. Gençlerimiz orada robot yapıyor ve robotlara futbol oynatıyorlar artık biz bu seviyelere geldik. Girişimcilik ruhunuzu asla kaybetmeyin. Siz farklı olup farklı işler yaparsanız onun getirisi daha fazla olacaktır. Ülkemizde yeni birçok yatırımlar yapılıyor. Bu coğrafyada güçlü kalabilmek içinde bunları yapmamız gerekiyor.  Biz gençlerimize güveniyoruz. Sanayicilerimiz yatırım yapıyor, devletimiz çalışıyor. Gençlerimizin de heyecanlı olması gerekiyor. Gençlerimize projeleri için 50 bin TL’ye kadar destek veriyoruz. Kendi işine yapmak isteyenlere desteklerimiz devam edecektir. Ülkemizin daha iyi bir noktaya gelmesi için hep birlikte çalışmamız gerekiyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL