Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Genel Kurul Atatürk'ün anısına saygı duruşu ile açıldı | Kocaelide Bugün

Genel Kurul Atatürk’ün anısına saygı duruşu ile açıldı

TBMM Saygı Duruşuyla Açıldı   TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı. Akar, Genel Kurulun açılışında, milletvekillerini Atatürk’ün anısına 2 dakikalık saygı duruşuna davet etti.   Başkanvekili Akar,..

Genel Kurul Atatürk’ün anısına saygı duruşu ile açıldı

TBMM Saygı Duruşuyla Açıldı

 

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı. Akar, Genel Kurulun açılışında, milletvekillerini Atatürk’ün anısına 2 dakikalık saygı duruşuna davet etti.

 

Başkanvekili Akar, saygı duruşunun ardından yaptığı konuşmada, Atatürk’ün vefatının 82’nci yılı olduğunu hatırlatarak, O’nu minnet ve şükranla andıklarını söyledi.

YÜZYILLAR SONRASINA ÇIĞIR AÇAN LİDER

 Akar, yapmış olduğu açılış konuşmasına Atatürk’ün sadece dönemin şartlarına değil, yüzyıllar sonrasına da çığır açan bir lider olduğun altını çizerek, Atatürk’ün eserleriyle ve düşünceleriyle geleceğe ışık tuttuğunu, aydınlattığını ve aydınlatmaya devam ettiğini söyledi.

MAZLUM MİLLETLERE REHBER OLDU

 Mustafa Kemal Atatürk’ün ezilen ulusların bağımsızlık savaşlarında örnek aldığı bir lider olduğuna dikkat çeken TBMM Başkanvekili Haydar Akar şunları söyledi;

‘Atatürk’ün önemini ve değerini o dönemin bazı liderlerine bakarak da anlayabiliriz. Dönemin dünyadaki isimlerine baktığımızda Almanya’da Hitler, İtalya’da Mussolini, Portekiz’de Salazar, Sovyetler Birliği’nde Stalin, İspanya’da Franco’yu görüyoruz. Bugün hepsi tarihin kara sayfalarına gömülmüştür. Hepsinin dayattığı ideolojiler, kurduğu rejimler çökmüştür. Atatürk’ü farklı kılan ve ölümsüzleştiren unsur, yedi düvele karşı vermiş olduğu bağımsızlık mücadelesiyle ulusuna katı bir ideolojiyi dayatmak yerine özgürlüğün, bilimin, değişimin ve yenileşmenin yollarını açması, ezilen ulusların bağımsızlık savaşlarında örnek aldığı bir lider olmasıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün siyasal bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde benimsediği tek ilke, burada yazılı olan “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” sözleridir.’  dedi.

AÇTIĞI YOLDA İLERLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Türk milletinin Atatürk’ün açtığı yolda ilerlemeye devam ettiğini ifade eden Akar, şöyle konuştu:

“Atatürk’ü ölümsüzleştiren unsur, 7 düvele karşı verdiği bağımsızlık mücadelesiyle ulusuna katı bir ideolojiyi dayatmak yerine özgürlüğün, bilimin, değişimin ve yenileşmenin yolunu açması, ezilen ulusların, bağımsızlık savaşlarında örnek aldığı bir lider olmasıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün siyasal bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde benimsediği tek ilke burada yazılı olan ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözleridir. Bu yüzdendir ki, insanlık tarihinin yetiştirdiği en büyük asker ve devlet adamlarından, cumhuriyetimizin kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş destanının en büyük kahramanı olan, sadece tarih sayfalarında değil, yüce Türk Milleti’nin kalbinde yer edinmiştir.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL