Gökmen “Ciddi yaptırımlar var”

Kocaeli Serbest Muhasebeci  Mali Müşavirler Odası’nın (KSMMMO) Eylül Ayı Meclis toplantısı oda binasın gerçekleştirildi. Okşin Beçet Çolak başkanlığındaki meclis toplantısına KSMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Gökmen, Başkan Yardımcısı Cengiz Tosun,..

Gökmen “Ciddi yaptırımlar var”

Kocaeli Serbest Muhasebeci  Mali Müşavirler Odası’nın (KSMMMO) Eylül Ayı Meclis toplantısı oda binasın gerçekleştirildi. Okşin Beçet Çolak başkanlığındaki meclis toplantısına KSMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Gökmen, Başkan Yardımcısı Cengiz Tosun, Oda Sekreteri Tülin Keçeci Güngör, Oda Saymanı Oray Ulusoy, yönetim kurulu üyelerinden Hamit Akbulut ve Veysel Çelik’in yanı sıra oda üyeleri  katılım gösterdi. Toplantıda konuşan KSMMO Başkan Gökmen “Üç aylık bir sürenin ardından tekrar meclisimizde bir aradayız. Bu süreç içerisinde çok fazla değişiklikler yaşandı, önümüzde ki günlerde de bizi bekleyen çok farklı işler olacak” sözleriyle yeni dönem hakkında ipuçları verdi.

120 KREDİYİ TAMAMLAMAK ZORUNDALAR

KSMMMO Eylül Ayı Meclis toplantısın açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Gökmen “Üç aylık bir sürenin ardından tekrar bir aradayız. Bu üç aylık süreç içerisinde çok fazla değişiklikler yaşandı, önümüzde ki günlerde de bizi bekleyen çok farklı işler olacak. Öncelikle bağımsız denetim belgesi olan arkadaşlarımızla ilgili olarak kamu gözetim kurumu yayınladığı yönetmelikle zorunlu alınması gereken kredileri belirledi. Bu zorunlu alınması gereken krediler toplamı 3 yılda 120 kredi olması gerekiyor. Ve bu 120 krediyi tamamlamayan kişinin bağımsız denetim yapamayacağını, bağımsız denetici olarak raporları imzalayamayacağını ifade ettiler. Bu karar şuanda uygulamada.  Bunun içinde kamu gözetim kurumu 120 krediyi tamamlayacak eğitimleri verecek kurumları akredite etmeye başladı” dedi.

198 ARKADAŞIMIZ BAĞIMSIZ DENETÇİ

Eğitimlere muhtemelen 20 Ekim’de başlanacak diyen Gökmen, “Önümüzde ki süreçte mutlaka oda olarak kamu gözetim kurumundan akredite almamız gerekecek. Çünkü 198 arkadaşımız odamızda bağımsız denetçi.  Bağımsız denetçi eğitimi almak isteyen arkadaşlarımızın sayısı ise hala 16’da.  Geriye kalan arkadaşlarımızın da bu eğitimleri tamamlaması gerektiğini düşünüyorum. Kasım ayı başında da bu akreditasyonlar için Kamu Gözetim Kurumu’nda başvuracağız” şeklinde konuştu.

12 YENİ MESLEKTAŞ

Meclis toplantısının ardından yeni ruhsat alan meslek mensupları için “Ruhsat Teslim Töreni” gerçekleştirildi. Program çerçevesinde oda üyelerinden; Ayça Güngör Koç, Burcu Çankaya, Eda Ketenci, Göksel Coşkun, Gülcan Alaoğlu, Hazal Pesen, Murat Onur, Nevriye Beler, Ömer Aydemir, Özcan Aladağ, Sinem Ertan ve Zehra Sayıcı ruhsatlarını teslim aldı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL