Güncel Kültür Sanat Manşetler

Gölcük Kırkyama Festivali Sona Erdi

18-19-20 Ağustos 2017 tarihlerinde yapılan Gölcük Belediyesi Geleneksel 8. Uluslararası Kırkyama Festivali-Çalıştayı, Değirmendere Çınarlık Meydanı El sanatları ve hediyelik eşya firmaları ile hareketlendi. Akabinde konuk kırkyamacılar alandaki yerlerini alarak Değirmendere’ye..

Gölcük Kırkyama Festivali Sona Erdi

18-19-20 Ağustos 2017 tarihlerinde yapılan Gölcük Belediyesi Geleneksel 8. Uluslararası Kırkyama Festivali-Çalıştayı, Değirmendere Çınarlık Meydanı El sanatları ve hediyelik eşya firmaları ile hareketlendi. Akabinde konuk kırkyamacılar alandaki yerlerini alarak Değirmendere’ye farklı bir hareketlilik kazandırdı.

Yurt dışından 7 farklı ülkeden katılım gösteren misafirler satış stantlarında yerlerini alırak Kırkyama Festivaline renk kattılar. Türkiye’nin farklı yörelerinden gelen sanatçılar ve yurtdışından gelenlerin birbirinden güzel ve eşsiz eserleriyle Kırkyama Festivali farklı kültürlerin eserleriyle vatandaşların beğenisine sunuldu.

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda gerçekleşen çalıştaylar katılımcılar tarafından yoğun bir ilgi ile takip edilirken, ayrıca yabancı misafirlerin Türk kültürünü yakından tanımasını sağlamak için festival alanında Türk ve Osmanlı Mutfağı ikramlıklarının dağıtılmasının yanı sıra Pişmaniye çekimi ve ikramı gerçekleştirildi.

Festival boyunca katılımcı ülkelerin müzik dinletileri, Sokak atölye çalışmaları, Folklor gösterileri, Ödüllü fotoğrafçıların fotoğraf gösterileri, Defileler, Sergi Turları, Teknik Paylaşım Atölye Sergi Tanıtımı, GFSD Fotoğraf Sergisi, Türk ve Osmanlı Mutfağı Tanıtımı, Pişmaniye Gösterisi ve İkramı, Çeyizin at ile taşınması Tiyatro Gösterimi (Sırf Tiyatro Grubu) vatandaşların beğenisine sunuldu.

Katılan Sanatçılara Ödülleri Takdim Edildi

Kırkyama Şenlik Çalıştayında ödül alan Ekramy Hanafy, Alamanova Cholpan, Junngsook Lee, Vargane Orban Erica’ya ödüllerini Belediye Başkan Vekili Kadir Özdemir,  Sukeyne Tulan, Şehzade Türkaydın, Oya Altınkök’e Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Tektaş, Mehmet Yılmaz, Zehra Çağlar’ a ödüllerini Kocaeli İl Kültür Müdürü Adnan Zamburken tarafından takdim edildi.

Gölcük Belediye Başkan Vekili Kadir Özdemir, Belediye Başkan yardımcısı İbrahim Tektaş ve Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatçıları (GFSD) Başkanı İsmail İkiz tarafından Foto Maraton Ödül Töreni’nde, dereceye girenlere hediyeleri verilerek festival sona erdi.

Foto Maraton Yarışmasında Ödül alan Sanatçılar

Şahin Karakaya

Alp Tınaztepe

Hasan Büyükbudak

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL