Güncel Kültür Sanat Manşetler

Gölcük’te Festival Başlıyor!

Saraylı – Örcün Tarihi Koridoru, Doğal Yaşam Projesi kapsamında Gölcük Belediyesi Saraylı-Örcün Kültür ve Turizm Festivali Cumartesi günü başlıyor. 12-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek festival Örcün meydanında saat 11.00’de başlayacak…

Gölcük’te Festival Başlıyor!

Saraylı – Örcün Tarihi Koridoru, Doğal Yaşam Projesi kapsamında Gölcük Belediyesi Saraylı-Örcün Kültür ve Turizm Festivali Cumartesi günü başlıyor.

12-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek festival Örcün meydanında saat 11.00’de başlayacak. Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün de proje ortağı olduğu festivali Gölcük Belediyesi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) finanse ediyor. Tarih ve Kültürümüzün yeni nesillere aktarılması ve yaşatılması adına gerçekleşecek olan festival 2 gün boyunca çeşitli kültür sanat etkinlikleri ile vatandaşlara eski örf ve adetler tanıtılacak.

Festival kapsamında; Saraylı Örcün’de festival korteji, mehter konseri, fotoğraf sergisi, şiir dinletisi, çeyiz sandığı sergisi, kına gecesi ve heyamola gösterileri yapılacak, aynı zamanda yöresel ürünlerin ve el sanatlarının da sergisi yer alacak. Festivale tüm halkımız davetlidir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL