Gölcük’te Seramik Müzesi

Gölcük Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelerle ilçemiz sanat alanında büyük ilerleme kazanıyor. Bu projelerden bir tanesi de geçtiğimiz aylarda tamamlanarak hizmete açılan Yalı Evleri Projesi oldu. Değirmendere’de tarihi dokuya uygun olarak..

Gölcük’te Seramik Müzesi

Gölcük Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelerle ilçemiz sanat alanında büyük ilerleme kazanıyor. Bu projelerden bir tanesi de geçtiğimiz aylarda tamamlanarak hizmete açılan Yalı Evleri Projesi oldu. Değirmendere’de tarihi dokuya uygun olarak yapılan, Kültür ve Tabiat varlıkları kurulunca onaylanış 12 tescilli evden oluşan Yalı Evleri Projesi’nde, restoran ve kafe hizmetinin yanında iki binada da müzeler hizmet verecek. Bir bina da Seramik Müzesi diğer bir bina da ise Ahşap Heykel Müzesi yer alacak ve ilçemiz sanatına ve turizmine katkı sunacak.

MÜZE GÖLCÜK’ÜN YENİ VE MODERN YÜZÜ OLACAK

İşte özel olarak hazırlanan Seramik Müzesi’nde çalışmalar sona geldi ve halkın ziyaretine açıldı. Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi tarafından hayata geçirilen Seramik Müzesi Gölcük Vizyon 2023 projesi kapsamında gerçekleştiriliyor. Doç.Dr.Neşe Çakıcı Alp’in proje yürütücülüğünde, seramik sanatçılarının beklentileri doğrultusunda geliştirilen ve Gölcük’ün yeni modern yüzü olacak şekilde tamamen bölgeye ve kendine özgün sergi elemanları dijital tasarım teknikleri kullanılarak tasarlandı.

AÇILI GOFRET SİSTEMİ UYGULANDI

Seramik Müzesi’nde “Açılı gofret sistemi” uygulandı. Bu sistem sayesinde tasarlanan obje ya da mekana açılıp kapanabilme potansiyeli sağlandı. Böylelikle obje istenmediği zaman katlanarak kapanıp mekanda hacmini başka bir fonksiyonlar için kullanılabilir olmasına olanak veriyor. Bu durum aslında kendisi değişirken çevresini de değiştirebilme olarak da tanımlanıyor. Seramik Müzesi’nde farklı bir görünümde sağlayan bu sistemin büyük ilgi çekmesi bekleniyor.

69 SANATÇININ 400’E YAKIN ESERİ SERGİLENİYOR

Seramik Müzesi Binası 3 kattan ve odalardan oluşuyor. Müzede 2011 yılında başlayan ve aralıksız süren Gölcük Belediyesi Seramik Sempozyumu’nda yer almış 69 yerli ve yabancı sanatçının 400’e yakın eseri sergileniyor. Özel olarak tasarlanan bu müzenin ülke genelinden sanatseverlerin ilgi göstermesi bekleniyor. Müze haftanın 6 günü Saat 08:30’den 17:30’a kadar çık kalacak, ücretsiz olarak gezilebilecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL