‘Gönül Ziyaretleri’

TÜRGED’den ‘Gönül Ziyaretleri’ İzmit’te yaşayan ve çalışan insanların bir araya gelerek oluşturduğu ve geçtiğimiz günlerde resmi kuruluş aşamasını tamamlayan eğitim, kültür, ve sosyal yardımlaşma alanında faliyet gösterecek olan, Türkiye Gönül..

‘Gönül Ziyaretleri’
TÜRGED’den ‘Gönül Ziyaretleri’

İzmit’te yaşayan ve çalışan insanların bir araya gelerek oluşturduğu ve geçtiğimiz günlerde resmi kuruluş aşamasını tamamlayan eğitim, kültür, ve sosyal yardımlaşma alanında faliyet gösterecek olan, Türkiye Gönül Elçileri Derneği resmi kuruluş sürecini tamamlar tamamlamaz çalışmalarına başladı. Kısa adı TÜRGED olan dernek ilk programını İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve TÜRGED Başkanı Veysel Oti ile birlikte gerçekleştirdi.

İLK PROGRAM DOĞAN’LA
Dernek, ‘Gönül Ziyaretleri’ adını verdikleri çalışma ile hasta, yaşlı, ihtiyaç sahibi aileleri evlerinde ziyaret ederek dertlerini dinleyip sorunlarına çözüm arayışına girecekler. Bu kapsamda ‘Gönül Ziyaretleri’nin’ ilk ayağını Dernek Başkanı ve Üyeler ile birlikte İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın katılımıyla gerçekleştirdi.

“RENK CÜMBÜŞÜ HALİNDE”
Dernek Başkanı Veysel Oti yaptığı açıklamada, “Kuruluş aşamamızdan bu güne kadar 700’ün üzerinde vatandaşımız ile gönül bağı kurduk. Dezavantajlı kesime ile ihtiyaçları konusunda yardımcı olduk, Okullar açılmadan önce öğrenci arkadaşlarımızı dernek ofisimizde ağırlayarak kırtasiye konusundaki eksiklerini giderdik. Bunlar hepsi henüz kurulma aşamamız tamamlanmadan gerçekleşti. Allah nasip ederse daha da büyüyerek devam etmek istiyoruz. Derneğimizde her görüşten yol arkadaşlarımızla bir renk cümbüşü halinde bir arada güzel projeler üretiyoruz.” İfadelerini kullandı.

“GENİŞLEYEREK DEVAM EDECEĞİZ”
“Farklılıklarımızdan doğan birliğimiz ile daha çok aileye ulaşma çabasındayız” diyerek sözlerine devam eden TÜRGED Başkanı Veysel Oti, “Önümüzdeki süreçte de sanat eğitim ve kültür atölyelerimiz ile genişleyerek devam edeceğiz. Tüm bu süreçte her zaman yanımızda olan İzmit Belediye Başkanımız Sayın Nevzat Doğan’a teşekkür ederiz. Kendileri derneğimizin faaliyetlerini yakından takip ettiğini ve desteklediklerini ifade etti” ifadelerine yer verdi.

BU İLK DEĞİL
Henüz kurulma aşamasında iken sosyal yardım faliyetlerine başlayan dernek bayramdan önce dernek üyeleri 10 gün gibi kısa bir sürede bir araya gelerek yaklaşık 300 çocuğun giyim ihtiyaçlarını karşıladı. Siyasi parti ve inanç bağlamı dışında kalarak sadece gönüllü insanların bir araya gelmesi ile oluştuklarını belirten dernek üyeleri, ilerleyen zamanlarda daha geniş kitlerere hitap edebilecekleri projelere imza atacaklarını belirtti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL