Görevi Kötüye Kullanmak mı, Yoksa İhmal mi?

Dilovası Belediyesi’nin İhmali Can Alıyordu! Dilovası Belediyesinin yapmış olduğu istinat duvarından düşerek yaralanan Burhan Yıldız isimli çocuk Gebze Fatih Devlet Hastanesinde yapılan tedavisi sonrası  taburcu edildi. Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı..

Görevi Kötüye Kullanmak mı, Yoksa İhmal mi?

Dilovası Belediyesi’nin İhmali Can Alıyordu!

Dilovası Belediyesinin yapmış olduğu istinat duvarından düşerek yaralanan Burhan Yıldız isimli çocuk Gebze Fatih Devlet Hastanesinde yapılan tedavisi sonrası  taburcu edildi.

Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli, Dilovası Belediyesi’nde ihmaller ve sorumsuzluk olduğunu iddia ederek istinat duvarından düşerek yaralanan Burhan Yıldız isimli çocuğu ziyaret etti ve yetkilileri göreve çağırdı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Erkan Bilikli’nin açıklaması;

Bilikli ”Diliskelesi Mahallesi sakinlerinden Yaşar Yıldız’ın oğlu Burhan Yıldız Dilovası Belediyesinin yapmış olduğu 3-4 Metre yüksekliğindeki istinat duvarından düşerek ciddi şekilde yaralanmıştır. Hamd olsun hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Fatih Devlet Hastanesinde yapılan Acil müdahalenin ardından müşahade altına alınmış ve akabinde taburcu edilmiştir.

MAALESEF KORKULUK YOK
Yıllar önce yapılan istinat duvarı üzerine maalesef korkuluk yapılmamıştır. Mahalle sakinlerinin beyanlarında anlaşılacağı üzere korkuluk yapılması için verilen dilekçeler gözardı edilmiş, korkuluklar yapılmamış ve akabinde bu elim olay yaşanmıştır.
Malumunuz üzere yaklaşık 3 hafta önce Turgut Özal Mahallesinde, yokuş aşağı kayarken, halk otobüsünün altında kalarak yaşamını yitiren 4 yaşındaki Hüseyin Ada evladımızı son yolculuğuna uğurlamıştık.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK MI, YOKSA İHMAL Mİ?

Turgut Özal Mahallesine bir park yapmak bu kadar zormu? Evlatlarımız yollarda parke taşları üzerinde değilde Park içerisinde kaydıraklarda kaysalar daha iyi olmazmı? Geleceğimiz olan evlatlarımızın hayatlarını korumak hepimizin zaruri görevidir. Bu lütuf değil mecburiyettir. Bu mecburiyet içerisinde soruyorum; Bu görevi kötüye kullanmak mı, yoksa ihmalmidir? Bu sorunun cevabını vicdanlarınıza bırakıyorum.

Anayasamıza göre;
Görevi Kötüye Kullanma Suçunun Cezası Aşağıdaki gibidir.

Görevi kötüye kullanma suçunun temel cezası TCK 257/1 maddesi gereği 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıdır. İhmal suretiyle, yani görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya geciktirme göstererek görevi kötüye kullanma suçunun cezası 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıdır.

Ayrıca, görevi kötüye kullanma suçu şikayete tabi bir suç değildir. Gerek kolluk (polis, jandarma ) gerekse savcılık suçu öğrendiği anda soruşturma işlemlerini kendiliğinden başlamalıdır. Başka evlatlarımızın canının yanmaması için sorumlu davranmak mecburiyetindeyiz. Halkımızda şunu bilmelidirler ki: yerel belediyelerin yetersiz kaldığı durumlarda İlçe Kaymakamlığı üzerinden talep oluşturulabilir ve Valilik tarafından hizmet alınması sağlanabilmektedir” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL