Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
““Görmeyenlere Işık Olalım”” kilitlendi “Görmeyenlere Işık Olalım” | Kocaelide Bugün
Güncel Manşetler

“Görmeyenlere Işık Olalım”

İHH İnsani Yardım Vakfı Gebze Kadın Kolları, tedavi edilmediğinde körlüğe sebep olan katarakt hastalığı tedavisine destek olmak amacıyla gezi programı düzenliyor. İHH Gebze Kadın Kolları Başkanı Asuman Veyisoğlu yaptıkları Katarakt hastalarının..

“Görmeyenlere Işık Olalım”

İHH İnsani Yardım Vakfı Gebze Kadın Kolları, tedavi edilmediğinde körlüğe sebep olan katarakt hastalığı tedavisine destek olmak amacıyla gezi programı düzenliyor.

İHH Gebze Kadın Kolları Başkanı Asuman Veyisoğlu yaptıkları Katarakt hastalarının tedavisine destek olmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Veyisoğlu “ Tedavi edilmediğinde körlüğe sebep olan katarakt hastalığı; yaşın yanı sıra yetersiz beslenme, uzun süre şiddetli ışığa maruz kalma, göz travmaları gibi sebeplerle yaygın biçimde görülüyor. Teknik ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle milyonlarca kişi, ameliyat olamadığı için görme yeteneğini kaybediyor ve yaşamını başkalarına bağımlı bir şekilde sürdürüyor.

Vakfımız 2007 yılından bu yana toplam 13 ülkede dönemsel olarak katarakt ameliyatları gerçekleştirdi. Bu ülkeler: Togo, Benin, Nijerya, Gana, Çad, Uganda, Tanzanya, Sierra Leone, Nijer, Sudan, Etiyopya, Mozambik, Somali. 2014 yılında Nijer’de kurduğumuz göz hastanemiz vesilesiyle bu ülkede düzenli olarak ameliyatlar gerçekleştiriliyor.

SİZ GÖRÜRSENİZ ONLARDA GÖRÜR

İHH Gebze Kadın Kolları olarak geçen yıldan beri yaptığımız gezi programlarımızın gelirlerinin tamamını katarakt ameliyatına gönderiyoruz. “Gezelim Görelim Görmeyenlere Işık Olalım” sloganıyla çıktığımız bu yolda geçtiğimiz yıl 27 katarakt ameliyatı gerçekleştirdik. İHH Genel Merkezi tarafından desteklerimizle tedavilerini gerçekleştirdiğimiz hastaların adı ve tedavi görselleri gönderildiğinde gönüllü kardeşlerimizle birlikte yaşadığımız mutluluğu tarif edemeyiz.

Sevincimizi paylaşmak ve sevincimize ortaklar bulmak için 21 Ekim Cumartesi Bolu Yedigöller’e gidiyoruz. Hayırlı çalışmalara destek olmak isteyen tüm hanım kardeşlerimiz bu geziye davetlimizdir, burada elde edilecek gelirle görmeyen gözlere ışık olacağız. “dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL