Ekonomi Güncel Manşetler

GTO Bölge için Proje Üretmeye Devam Ediyor

Gebze Ticaret Odası Ağustos ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Oda meclis salonunda gerçekleşen meclis toplantısında ilk olarak geçen toplantı zabtı görüşüldü. Ardından oda faaliyetleri ile ilgili olarak bir sunum yapıldı…

GTO Bölge için Proje Üretmeye Devam Ediyor

Gebze Ticaret Odası Ağustos ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Oda meclis salonunda gerçekleşen meclis toplantısında ilk olarak geçen toplantı zabtı görüşüldü. Ardından oda faaliyetleri ile ilgili olarak bir sunum yapıldı.

Oda faaliyetleri ile ilgili olarak bir konuşma yapan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, “Oda olarak hepsini bizler sizlerle birlikte yaptık. Türkiye’de 365 oda var. 15 Temmuz hain darbe girişimde şehit ve gazi aileler için başlatılan kampanyada tüm odaları geride bıraktık.

SİMİLASYON MERKEZİ KURACAĞIZ

Birkaç yıl önce bir metro ve üniversite için panel yapıyorduk. Artık zafer ekonomik olarak belirlendi. Ekonomik olarak ne kadar güçlü iseniz o kadar güçlüsünüz. 3 tane vergi dairesi var. Üçüncü vergi dairesi 1 Temmuz’dan itibaren hizmete başladı. Sanayiciden aldığımız vergilerden pay alacağız. 18 yıl önce bir deprem yaşadık. Bu depremin acıları hala silinmedi. Oda olarak bölgemizde bir toplanma merkezi istiyoruz. Oda olarak bazı kurumlarla birlikte işbirliği yaparak bir similasyon merkezi açacağız.

ÜRETEN TOPLUM OLMALIYIZ

Depremde neler yapılacağını o merkezde öğreteceğiz. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı da şimdiden kutluyorum. ‘İhracatın Yeni Yıldızları’ programında hiç ihracat yapmamış veya yapmış devam edememiş firmalara ödül verdik. Amaç yeni katma değer üretecek yeni firmalar kazandırmaktı. O firmaları tekrar tebrik ediyorum. Biz tüketim değil üreten bir toplum olacağız. Sizlerle birlikte Dilovası’nda bir temel atma programına katıldık. Bilişim Vadisi’ni herkes istiyordu. Kuruluş yeri Gebze Ticaret Odası’dır.

BİLİŞİM LİSESİ AÇTIK

Bilişim Vadisi’ne nitelikli eleman yetiştirmek zorundayız. Bunun için Milli Eğitim Bakanlığı bitmiş bir okulu bize verdi. Bu okul için donatılarak Bilişim Vadisi’ne nitelikli eleman yetiştireceğiz. Bilişim Lisesi bu eğitim öğretim yılında 146 öğrenci ile eğitime başlayacak. Türkiye’de ilk kez bir ilçede E-Sınav Merkezi Gebze’de olacak. Tüm koşullar yerine getirince Büyükşehirli il olmak istiyoruz. Gelecek ayda 21 Eylül’de 89 OSB başkanı ve bölge müdürlerini misafir edeceğiz. Sanayide 4.0 konuşacağız. Oda olarak Okan Üniversite ile Ar-Ge uzmanı yetiştireceğiz.

GTO SOSYAL TESİS

Çayırova’ya Türk Kızılay’a yakışır bir bina yapacağız. Gebze Öğretmenevi Uygulamalı Turizm Otelcilik Meslek Lisesi olmasını sağladık. Eskihisar’da eski ilkokulun olduğu yer için vali bey ile görüşerek bu yerin Gebze Ticaret Odası Sosyal Tesisler ve Öğretmenevi olması için önerge vereceğiz. Odamızın geleneksel bayramlaş töreni bayramın ilk günü saat 16.00’da odamızda olacak. Gebze Çöreği’nin tanıtımı için bu bayramda da arife günü 4 ilçemizde stantlar kurarak dağıtacağız. Bu odayı satmadan oda için bir bedava bir yer aldık. Bunu da yakında açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL