GTÜ Çıtayı Yükseltti

GTÜ Türkiye’nin ‘En girişimci ve yenilikçi’ üçüncü üniversitesi oldu..   Gebze Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK tarafından hazırlanan girişimci ve yenilikçi üniversitelerin sıralandığı endekste Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi üçüncü üniversitesi oldu…

GTÜ Çıtayı Yükseltti

GTÜ Türkiye’nin ‘En girişimci ve yenilikçi’ üçüncü üniversitesi oldu..

 

Gebze Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK tarafından hazırlanan girişimci ve yenilikçi üniversitelerin sıralandığı endekste Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi üçüncü üniversitesi oldu.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından hazırlanan,  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün açıkladığı “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2017″ sonuçlarına göre Gebze Teknik Üniversitesi 3. sırada yer aldı. GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’ün göreve başladığı 2014 yılında endekste 12. sırada yer alan GTÜ, 2015’te 11. sıraya, 2016’da 7. sıraya, 2017’de ise 3. sıraya tırmanarak gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çekti. 2014 yılından beri adeta kabuk değiştiren üniversite Görgün’ün yönetiminde ulusal ve uluslararası üniversite endekslerinde ilk sıralara da yer alıp, sanayi üniversite işbirliğinde önemli ivmeler kazandı. Bu dönemde üniversite bilimsel ve akademik çıktıların yanı sıra kültürel ve sosyal alanda da bölgesine ve ülkeye katkılar sağladı. 2017-2018 Akademik Yıl açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye’nin 10 Araştırma Üniversitesi içinde açıklanan GTÜ her yıl yükselişini artırdığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde çıtayı iyice yükselti. Endeks sonuçlarını değerlendiren GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün endeksin üniversiteler arasında tatlı bir rekabet oluşturmasının Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminin gelişmesine önemli katkılar sağladığını ifade etti.

“GERÇEKLER HAYALLERİN ÖNÜNDE EN BÜYÜK ENGELDİR”

Görgün, “Üniversitemizin 2014-2017 yılları arasında 12. sıradan 3. sıraya tırmanarak göstermiş olduğu üstün performans sadece bizleri gururlandırmakla kalmamış aynı zamanda tüm ülkenin ve özellikle eğitim ve bilim dünyasının takdirini kazanmıştır. Üniversitemizin son 3 yıllık süreçte elde etmiş olduğu tüm kazanımları ve başarıları sadece sayılar, sıralar ve ödüller ile açıklamak ya da sadece sonuçlara odaklanmak başarı hikâyemize yapılmış olan en büyük haksızlık olacaktır. Gerçekler hayallerin önünde en büyük engeldir, bizim ihtiyacımız olan 3 yıl önce olduğu gibi yeni hayaller kurmaktır. Bu gurur verici başarılarımız 3 yıl önce bizim hayallerimizde saklıydı, alın terimizle bugüne geldiler ve bugün ise yeni hayallerimizin itici gücü olacaklar. Biz önce gücümüze inandık ve sonrasında herkesi buna inandırdık. Hayallerimize ortak olan herkese teşekkür ederim. ” dedi. Görgün 2018 endeksinde daha büyük başarılar elde etmek için şimdiden hazırlandıkları sözlerine ekledi.

Ülkemizin en girişimci ve yenilikçi üniversitelerinin sıralandığı endeks hazırlanırken üniversitelerin bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, iş birliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme boyutları altında 23 gösterge dikkate alındı. Bu kapsamda 50’nin üzerinde öğretim üyesi olan 157 üniversite hesaplamaya dahil edildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL