KURANI KERİM BENİ ÇOK ETKİLEDİ
İleriki yıllarda bir zen ustasıyla tanıştığını ve 15 yıl boyunca kavrayışsal bir yolculuğa çıktığını anlatan Erenler Gülgökü, “Doğu mistik bilgeliği üzerine edindiğim bu ezoterik bilgiler beni ilk kitabım ‘Kuran-ı Kerim’in Apocryphası’ kitabımı yazmaya götürdü. Kuran-ı Kerim’i okuduğumda çok etkilendim. Bu kadar önemli bir kitap neden anlaşılmıyor? sorusu zihnimi çok kurcaladı. ‘Kuranı Kerimin Apocryphası’nın ardından “İnsanlığın Apocryphası” kitabımı yazdım” dedi.

 

BİLİNCİ KULLANMANIN ÖNEMİ
Sevilen yazar söyleşisinde bilinç kavramı üzerinde durdu. “Bilincimizi sağlıklı kullanamazsak başkalarının doğrularını yaşarız” diye konuşan Erenler Gülgökü, “Yani; başkalarının doğrularını gerçekmiş gibi yaşarız. Biz eşimizi, işimizi, kullandığımız eşyaları kendimiz mi seçtik? Ne kadarını gerçekten biz seçiyoruz ve ne kadarı bize ait? Olumlu etkiler de alıyoruz ama bilincin önemi, olumlu etkilerle olumsuz etkileri birbirinden ayırmakta saklı” şeklinde konuştu.

 

RÜYA VE İNSAN
Yazar söyleşisinde rüyaların insan üzerinde etkilerine de değindi. Rüyadan uyandığımızda, bir rüya olduğunun farkına varıp gerçeğe dönüyorsak; ruhun bedeni terk ettiği anda da ölüm gerçeğe dönüşüp yaşam sanallaşmış oluyor” diyen Gülgökü, “Rüyalar bize, aşağı dünyadan ve yukarı dünyadan mesaj getirir. Tek sorun bu mesajları alabilecek sıçramaları bilincimizde yapıp yapmadığımızdır” şeklinde konuştu. Erenler Gülgökü, ilgiyle izlenen söyleşinin ardından okurları için kitaplarını imzaladı.