” Gün Cumhuriyetimize ve Şehitlerimize Sahip Çıkma Günüdür”

CHP Çayırova İlçe Başkanı  Hartamacı  30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi .   Gün Cumhuriyetimize ve Şehitlerimize Sahip Çıkma Günüdür.   Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlık için..

” Gün Cumhuriyetimize ve Şehitlerimize Sahip Çıkma Günüdür”

CHP Çayırova İlçe Başkanı  Hartamacı  30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi .

  Gün Cumhuriyetimize ve Şehitlerimize Sahip Çıkma Günüdür.

  Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlık için emperyalizme karşı, Mustafa Kemal önderliğinde verdiği ve 30 Ağustos 1922 de, Dumlupınar’da yapılan Başkumandanlık Meydan Muharebesi’yle kazandığı Büyük Zafer’in doksan yedinci  yıl dönümündeyiz. Mustafa Kemal’in sözleriyle: “Bu gün kutladığımız Büyük Zafer özellikle Türk Ordusunundur, Türk Ordusu ve Türk Milleti var olsun” diyoruz!

30 Ağustos Zafer Bayramı

Anadolu’daki varlığımızın, özgürlüğe kavuşmamızın ve yurttaş olmamızın anlamı, coşkusunu bugün bile yürekten yaşadığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 97’nci yıldönümü kutlu olsun.
Türk halkının yoktan var ettiği, kendi üstünden başından çıkardıkları ile donattığı, sofrasındaki ekmeği paylaşarak doyurduğu Türk Ordusu 26 Ağustos 1922’de başlattığı büyük taarruz ile direnmeye çalışan orduları darmadağın, ederek milletin kaderini ise yeniden tayin etmiştir.
Bu nedenledir ki; 30 Ağustos Zafer Bayramı Türk Halkı için askeri bir zaferden öte anlam ifade etmektedir. Bu zafer ordu ve halkın müşterek zaferidir.
Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı’ nda milli ulusun yaşadığı acıları ve çektiği çilenin izlerini yurdun dört bir yanında görmek, ortaya koyduğu direnci ve bu mücadelenin kazanımlarının izlerini anlamak birliğimizin, bütünlüğümüzün ve kardeşliğimizin zedelenmesine asla izin vermediğimizin kanıtıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi Çayırova ilçe yönetimi olarak, işgalcilere boyun eğmeyen bir ulusun kanla yazdığı destanın yıldönümünde o zaferi yaratan TBMM Ordularının, şehit ve gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Onları bir kez daha minnet, şükran ve gururla hatırlıyoruz.

Ülkemizin ve dünya halklarının umuda, inanca ve zafere ihtiyaç duyduğu bu günlerde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL