Gündem Gönüllülük

“AFAD Gönüllüsü Ol Ki, Canın Sağ Olsun”   Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, Afetlere Hazırlık Yılı projesinin Gönüllülük temalı farkındalık programlarına devam ediyor. Türkiye’de afetlere hazırlık kültürünün yerleşmesi için AFAD’ın başlattığı Afetlere..

Gündem Gönüllülük

“AFAD Gönüllüsü Ol Ki, Canın Sağ Olsun”

 

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, Afetlere Hazırlık Yılı projesinin Gönüllülük temalı farkındalık programlarına devam ediyor.

Türkiye’de afetlere hazırlık kültürünün yerleşmesi için AFAD’ın başlattığı Afetlere Hazırlık Yılı, sekizinci ayında ‘AFAD Gönüllülüğü” konusuna odaklanıyor. Ülkemizde kısa sürede 100 bini aşan AFAD Gönüllüsü ile afet anında çevresine yardım elini ilk uzatabilecek ve onların hayatlarını kurtarabilecek bir donanımı kazandırma amacıyla geliştirildi. Proje ile her vatandaşın afet ve acil durumlar konusunda yeterli eğitim ve beceriye sahip olması ve ilk 72 saat denilen altın saatlerde müdahale gecikmesinin minimize edilmesi amaçlanıyor.

 

AFAD Gönüllüsü Kimdir?

Konuyla ilgili bilgi veren Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul; AFAD Gönüllüsünün, tamamıyla kendi isteği doğrultusunda, dayanışma ve yardımlaşma içeriğiyle bireysel çıkarlarını gözetmeksizin ve hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet öncesinde, sırasında ve sonrasında toplum hizmeti çalışmalarına katkı sağlayan kişiler olduğunu söyledi.

Afetlerde ihtiyaç duyulan insan gücü kapasitesinin sadece profesyonel ekiplerle karşılanamayacağından hareketle tüm dünyada geliştirilen Gönüllülük Sistemi, ülkemizde e-devlet üzerinden yapılan kayıtla başladığını ifade eden Tekoğul, başvuru yapan vatandaşlarımıza gönderilen link üzerinden gönüllü portalına girilerek teorik eğitimler alındığını, eğitimlerini tamamlayanlara ise yüzyüze eğitimler verildiğini, bu kapsamda başlatılan ilk yardım eğitimlerine önümüzdeki günlerde basit arama kurtarma eğitimlerininin de ekleneceğini vurguladı.

Gönüllülerle çeşitli sosyal etkinliklerle de biraraya gelindiğine değinen Tekoğul, gönüllülük içerikli afiş, film ve diğer dijital çalışmaların şehir panoları, led ekranlar, ulaşım araçları, yerel televizyonlar ve teknoloji mağazaları aracılığıyla halkımıza ulaştırılmaya çalışıldığını söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL