Gündem: İzmit’in tarihi evleri  

KOTO ve İzmit Belediyesi’nin gündemi: İzmit’in tarihi evleri   Kocaeli Ticaret Odası- İzmit Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen toplantıda, İzmit’in tarihi yapıları gündeme alınarak, bu değerlerin gün yüzüne çıkartılması için yapılabilecek işbirlikleri..

Gündem: İzmit’in tarihi evleri  

KOTO ve İzmit Belediyesi’nin gündemi: İzmit’in tarihi evleri  

Kocaeli Ticaret Odası- İzmit Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen toplantıda, İzmit’in tarihi yapıları gündeme alınarak, bu değerlerin gün yüzüne çıkartılması için yapılabilecek işbirlikleri masaya yatırıldı

Kocaeli Ticaret Odası, kentin ekonomik hayatına sunduğu katkıların yanı sıra kültürel yönüyle de yakından ilgileniyor. Zengin bir tarihi dokuya sahip olan ilimizin bu kıymetlerinin tanıtılması amacıyla yapılan projelere destek olan KOTO’nun gündeminde, İzmit’in tarihi konak ve yapıları vardı. KOTO – İzmit Belediyesi işbirliğinde düzenlenen ‘İzmit’in tarihi yapıları’ konulu toplantıda, yapıların durumu, yeni restorasyonlar, İzmit’in tarihi yapılarının internet mecrasında daha çok sunulması için yapılabilecek çalışmalar ile iki kurumun işbirliği görüşüldü.

KOTO’DA İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut’un, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı, Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Aslan, Yönetim Kurulu Üyeleri; İbrahim Atalay, Mehmet Akif Şen ve Yusuf Erenkaya ile birlikte ev sahipliği yaptığı toplantıda; İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Bulut, İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali İhsan Engür, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Personeli Ceren Öker Cömert ile Esra Balcı katıldı.

BAŞKAN BULUT: SADECE TARİHE IŞIK TUTMUYOR…

Kurumların, kentin gerek ekonomik, gerek kültürel gerekse tarihi dokusu için işbirliği içinde çalışabilme kabiliyetini çok önemsediğini ifade ederek toplantıyı açan Başkan Bulut, “İzmit’imizin sayısız tarihi değeri var. Bunlardan en önemlileri de şüphesiz ev ve konaklar. Bu yapıların yeniden kullanıma kazandırılması, sadece tarihe ışık tutmakla kalmayacak, kentimize her alanda hareket kazandıracaktır. KOTO ve İzmit Belediyesi olarak bu yapıların durumu ele alıp, KOTO’nun sunabileceği katkıları konuşacağız” ifadelerine yer verdi.

‘DESTEKLERİNİZ ÇOK KIYMETLİ’

Kocaeli Ticaret Odası’na, misafirperverlikleri dolayısıyla teşekkür ederek konuşmasına başlayan İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Nurettin Bulut ise, “Bu yapıların tamamını günümüze kazandırılması noktasında destekleriniz çok kıymetli. Sadece restorasyonu değil, akabinde kentin değerlerine uygun kullanılması ve işletilmesi gibi hususları da sürece dahil ediyoruz. Ticaret Odamıza bu süreçte bizlere destek verdikleri için çok teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi. Akabinde, İzmit’teki tarihi bina stoku, restorasyon durumları, yetki işlemleri gibi konularda kapsamlı bilgilendirmeler yapıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL