Gündem:Bağımlılıkla Mücadele

İlimizde, uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadele kapsamında yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurul Toplantısı, Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Karamürsel Alp Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya;..

Gündem:Bağımlılıkla Mücadele
İlimizde, uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadele kapsamında yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurul Toplantısı, Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik Karamürsel Alp Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yanısıra, Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Alb. Osman Aslan, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Ahmet Küçük, Kocaeli Cumhuriyet Savcısı Ali Mesut Kavak ve ilgili  kurum müdürleri katıldılar.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan sunumların ardından Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy toplantıda yaptığı konuşmalarında; “Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma Komutanlığımıza yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Özellikle son bir yıl ile bir önceki dönemi karşılaştırdığımızda yakalanan uyuşturucu miktarı ve kişi bakımından oldukça iyi bir noktada gayret gösterildiğini görüyoruz. Yaklaşık olarak %50 civarında bir önceki yıla göre artış var. Bu artış bakış açımıza göre yorumlanabilir. Bu artış güvenlik birimlerimizin gayretli çalışmaları sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Eğer çalışma yapmazsanız hiç suç yok da diyebilirsiniz. Arkadaşlarımıza bu gayretleri çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bütün insanlarımız bizim için önemli ama çocuklarımız çok daha önemli. 18 yaş altı çocuklarımızın uyuşturucuya bulaşmaları kabul edilebilir değil. O bakımdan bu çalışmalara daha büyük hassasiyet içerisinde yaklaşmamız önem arz ediyor. Uyuşturucu ile alakası olan lise öğrencilerinin üniversite öğrencilerinden daha fazla olduğu şeklinde önümüzde bir tablo var. Bu bizim için oldukça önemli. Özellikle gençlerin bu alana kaymalarını önleyecek çalışmaları bütün kurumlarımızla ortaya koymamız lazım.
“UYUŞTURUCU KULLANIMINDAN KAYNAKLI ÖLÜMLERDE BİR ÖNCEKİ DÖNEME GÖRE %50 BİR DÜŞÜŞ VAR”
İhbarlar çok önemli. Özellikle Valilik Açık Kapı sisteminde uyuşturucu ihbarlarının da yapılması konusunu kamuoyu ile paylaşıyoruz. Uyuşturucu kullanımından kaynaklı ölümlerde bir önceki döneme göre %50 bir düşüş var. Bu sayıyı daha da aşağılara çekmek için çalışmalarımızı daha da hızlandıracağız. Özellikle Bonzai denen kimyasal uyuşturucu maalesef insanların canına mal olabiliyor. Bonzai ile mücadele konusunda çalışmalarımız devam edecek. Geçtiğimiz aylarda Jandarma Bölgemizde 800 kg kokain maddesi ele geçirildi. Bu Türkiye’de bir seferde yakalanan en büyük miktardaki uyuşturucu idi. Emniyet Müdürlüğümüz ise ciddi miktarda Eroin maddesi yakalıyor. Genel anlamda suçu işleyen insanların tekrar suça bulaşma oranları yüksek olur gibi bir değerlendirme hepimizde var. Ancak bu oran %2-4 arasında. Bu güzel bir sonuç.
“UYUŞTURUCUDA TOPLUMDA DUYARLILIK YARATMAK KONUSUNDA HEP BİRLİKTE ÇALIŞMALAR ORTAYA KOYMAK DURUMUNDAYIZ”
Güvenlik güçlerimiz çalışmaları büyük bir hassasiyetle yürütüyor. Bugün Türkiye genelinde bütün Valilik ve Kaymakamlıklarda saat 09:30’da bu toplantı gerçekleştiriliyor.   Uyuşturucu konusunda toplumda duyarlılık yaratmak konusunda hep birlikte bu çalışmaları ortaya koymak durumundayız. Ancak bunun önüne toplumsal duyarlılıkla geçebiliriz. Çünkü emniyet ve jandarma birimlerimizin yapacağı çalışmalar bir noktaya kadar fayda sağlayacaktır. Suça özellikle ilk kez bulaşan kişiler varsa bunları Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün çalışmalarıyla aile ve sosyal yapılarında sıkıntılar varsa bunları düzeltmemiz lazım. Böyle kişileri Emniyet ve Jandarma görevlilerimiz mutlaka Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüze bildirmelidir. Metruk binaların yıkımı konusunu ilgili arkadaşlarımız mutlaka çalışmaları takip etmelidirler. Çünkü bu tür yerlerde uyuşturucu kullanımı olabiliyor. Aydınlatma sıkıntısı olan yerlerde de tekrar çalışmalar yapılmalıdır.” diyen Sayın Valimiz tüm katılımcılara teşekkür etti.
Sayın Valimizin konuşmalarının ardından, uyuşturucu ve bağımlılık ile  mücadele konusunda  kurumların yapmış olduğu çalışmalar değerlendirildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL