Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Güneş enerjisi hem ülkemiz hem Kocaeli için önemli bir potansiyel | Kocaelide Bugün

Güneş enerjisi hem ülkemiz hem Kocaeli için önemli bir potansiyel

KOTO’da ‘Yenilenebilir Enerji’ semineri düzenlendi. Kocaeli Ticaret Odası, hem doğal kaynakların verimli kullanılması hem de yeni yatırım alanları sunması nedeniyle önem arz eden ‘Yenilenebilir Enerji’ konusunda seminer düzenledi. Kocaeli Ticaret..

Güneş enerjisi hem ülkemiz hem Kocaeli için önemli bir potansiyel

KOTO’da ‘Yenilenebilir Enerji’ semineri düzenlendi.

Kocaeli Ticaret Odası, hem doğal kaynakların verimli kullanılması hem de yeni yatırım alanları sunması nedeniyle önem arz eden ‘Yenilenebilir Enerji’ konusunda seminer düzenledi. Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Gezer’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda Kocaeli Üniversitesi’nden Yrd. Doç Dr. Erdal Mustafa Yeğin, Dr. Engin Başoğlu ve Niyazi Güçlü, katılımcılara yenilenebilir enerji kaynakları ve ülkemizin potansiyeli ile ilgili bilgi verdi.

GEZER: YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINA TEŞVİK ETMELİYİZ

Seminer programı Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Gezer’in açılış konuşmasıyla başladı. 2020 yılına gelindiğinde dünyada tüketilen enerjinin dörtte birinin yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanacağı öngörüsünü seminer katılımcılarıyla paylaşan Gezer, “Dünya genelinde yenilenebilir enerjiye olan yatırımlar incelendiğinde Çin’in bu yatırımlarda başı çektiği görülmektedir. Çin’i ABD, Japonya, Birleşik Krallık ve Hindistan takip etmektedir. Ülkemize baktığımızda ise; Türkiye yenilenebilir enerji potansiyeli bakımından oldukça iyi bir coğrafi konumdadır. Ancak yenilenebilir kaynaklı enerji üretim seviyesi düşük miktarlardadır. Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığı yüzde 70 civarındadır. Bu oranın ilerleyen dönemlerde artabileceği varsayımı altında yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasını teşvik etmek kaçınılmaz bir hal almaktadır. Sürdürülebilir bir çevre için yenilenebilir kaynakların önemini ulaşabildiğimiz herkese anlatmamız gerekiyor” dedi.

YEĞİN: KOCAELİ VE TÜRKİYE GÜNEŞ ENERJİSİ ÖNEMLİ POTANSİYEL

Kocaeli Üniversitesi’nden Yrd. Doç Dr. Erdal Mustafa Yeğin ise sunumunda, Türkiye’de elektrik enerjisi kurulu gücü hakkında kapsamlı bilgiler paylaşarak, ülke olarak güneş enerjisine yoğunlaşmak gerektiğini vurguladı. Ülkemizin güneşlenme süresi baz alındığında, güneş enerjisinin hem ülkemiz hem Kocaeli için önemli bir potansiyel olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Yeğin, üretim süreçleri, tahmini maliyetleri ve desteklerle ilgili de işadamlarına bilgiler verdi. Dr. Engin Başoğlu ve Niyazi Güçlü de güneş enerjisi iyi uygulama örnekleriyle ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL