GURME GIDA’ya yapılan karalama yalan mı?

Önceden Aklanmış! Bakanlık İl Tarımdan önce aklamış firmayı olmasına rağmen taklit ve tağşiş listesine niye koydu anlam veremedik, Bakanlık İl Tarım müdürlüğünde soruşturma başlatmış, Gurme Gıda’yı İl Tarım müdürlüğünden önce..

GURME GIDA’ya yapılan karalama yalan mı?

Önceden Aklanmış!

Bakanlık İl Tarımdan önce aklamış firmayı olmasına rağmen taklit ve tağşiş listesine niye koydu anlam veremedik, Bakanlık İl Tarım müdürlüğünde soruşturma başlatmış, Gurme Gıda’yı İl Tarım müdürlüğünden önce Bakanlık aklamış olduğu gözükmektedir.

Bakanlığın ürünlerinde domuz eti tespit edildiği için ifşa ettiği Kocaeli Çayırova ilçesinde faaliyet gösteren GURME Gıdayı, Önce bakanlık sonra Kocaeli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün akladığı ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı da firmaya verilen yazıdan dolayı Kocaeli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü hakkında soruşturma başlattı. Bakanlık kendi verdiği beyanı yok mu saydı?  Tarım ve Orman Bakanlığı’nda ürünlerinde domuz eti tespit edilen ünlü GURME firmasıyla ilgili olarak büyük bir skandal ortaya çıktı.  Firma bakanlıkla ters düşmemek için mi sustu.

Kocaeli Tarım  ve Orman İl Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasındaki raporlarda bulunan uyumsuzluğun Gurme Gıda’ya, çalışanlarına ve ülke ekonomisine katkısı zarar vermesi kimsenin umurun da değil mi??

Bakanlık ve Tarım İl müdürlüğünden GURME Gıdaya skandal cevap

Bakanlık tarafından Gurme Gıda’ya verilen cevap kontaminasyon olduğu 21.Mayıs 2019 tarihli ve 16647434-622.01-E.1417024 sayılı Orman Bakanlığı Firmaya verilen cevap da açıkça belirtilmekte olup; ‘’Firmanız tarafından üretilen birkaç parti de domuz geni tespit edilmesinin işletmenizin üretim ünitesinde çalışan bir personelden kaynaklanıyor olması, işletmenizde insan sağlığı ve gıda güvenilirliği açısından tehlike oluşturan ve acil tedbirleri gerektiren eksikliklerin olduğunu göstermekte olup, bu konuda tarafınızca gerekli düzeltici faaliyetlerin yapılması gerektiği ‘’açıkça firmaya tebliğ edilmiştir.

İl müdürlüğünün 19 Temmuz 2019 tarihli GURME firmasına cevaben yazdığı skandal bir yazı ortaya çıkarken, “Yaptığınız detaylı iç kontrol ve çalışmalarınız doğrultusunda görüldüğü üzere bahsedilen soruna tağşiş değil kontaminasyon olduğu kanaatine varılmıştır. İşletmenizde bahse konu olaydan sonra alınan numunelerde domuz geni yönünden herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır” denildi.

İlgili yazıda da belirtildiği üzere taklit ve tağşiş listesinde bulunan firmaların üretimi bakanlık tarafından durdurula bilir. Ancak Gurme Gıda’nın üretimine devam etmesi, firmanın haklı olduğunu ve sabotaja maruz kaldığını göstermez mi?

KONTAMİNASYON NEDİR?

Kontaminasyon, temiz olan bir ortama herhangi bir yolla kir ve/veya mikroorganizmaların bulaşması/bulaştırılması anlamına gelirken, il müdürlüğünün cevabi yazısına göre Gurme firmasının ürünlerinde domuz eti bulunmadığı ancak domuz bulaşığı olduğu yönünde bir anlam çıkıyor.

Önceden Aklanmış!

Tağşiş iddiaları Sebebiyle İl Tarım Müdürlüğünce hakkında Soruşturma başlatılan Gurme Gıda’nın Daha önce bakanlık tarafından uygunluk raporu aldığı ortaya çıktı.

Bakanlığın ürünlerinde domuz eti tespit ettiği iddiasıyla basına açıkladığı firma listesinde yer verdiği gurme gıdanın daha önce bakanlık ve il tarım müdürlüğü tarafından aklandığı anlaşıldı.

Bakanlıktan Skandal Yanıt: Tağşiş Yok

Bakanlığın söz konusu test sonucuna dair 21 mayıs 2019 tarihi cevabında tağşişe rastlanılmadığı Kontaminasyon bulgusu bulunduğu bilgisine yer verildi. Kontaminasyon olduğu Tarım ve Orman Bakanlığının 21.Mayıs 2019 tarih ve 16647434-622.01-E.1417024 sayılı Firmaya verdiği cevapta; ‘’Firmanız tarafından üretilen birkaç partide domuz geni tespit edilmesinin işletmenizin üretim ünitesinde çalışan bir personelden kaynaklanıyor olması, bu konuda tarafınızca gerekli düzeltici faaliyetlerin yapılması gerektiği ‘’açıkça firmaya tebliğ edilmişti. Bakanlıkça 19 temmuzda da tağşişin değil kontaminasyonun bulunduğu ve diğer örneklerde domuz genine dair bir olumsuzluğun yer almadığı belirtildi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL