Ünlü Çevreci Parka Hayran Kaldı

Avrupa’nın en büyük, doğal yaşam parkını gezen ünlü çevreci ve televizyoncu  Güven İslamoğlu parka hayran kalırken, pek çok farklı türdeki yabani hayvanın korunması konusundaki hassasiyetinden dolayı Genel Sekreter Bayram’a teşekkür..

Ünlü Çevreci Parka Hayran Kaldı

Avrupa’nın en büyük, doğal yaşam parkını gezen ünlü çevreci ve televizyoncu  Güven İslamoğlu parka hayran kalırken, pek çok farklı türdeki yabani hayvanın korunması konusundaki hassasiyetinden dolayı Genel Sekreter Bayram’a teşekkür etti

Güven İslamoğlu Doğal Yaşam Alanını çok beğendi

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 bin dönümlük alan üzerine kurulan Avrupa’nın yüz ölçümü bakımından en büyük Doğal Yaşam Parkı, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Hafta sonu vatandaşların akınına uğrayan Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nın son ziyaretçisi, ünlü çevreci ve CNN TÜRK program yapımcısı Güven İslamoğlu oldu. İslamoğlu’na Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal, Turizm ve Doğal Yaşam Alanları Şube Müdürü Ömer Bahadır Özyılmaz eşlik etti. 

47 TÜRDE HAYVAN BULUNUYOR

Avrupa’nın en büyük, Dünya’nın da üçüncü doğal yaşam parkı olan Ormanya Doğal Yaşam Parkı pek çok farklı türde yabani ve evcil hayvana ev sahipliği yapıyor. Genel Sekter İlhan Bayram, ”Dünyanın dört bir yanında yaşayan hayvan türleri parktaki özel alanlarında yerleştirilerek burada yaşamalarını sağlıyoruz. Parkın hayvan popülasyonu her geçen gün giderek artıyor.  Parkta Madagaskar’ın meşhur lemurları, Amerika’nın ördeği, Çin’in kazı kendilerine yer buldular. Doğal Yaşam Parkı’nda 47 çeşit hayvan türü bulunuyor. Parkta dünyanın dört bir yanından değişik hayvan türleri kendileri için ayrılan doğal alanlarda yaşıyor. Alanların üzerine kurulacak gezinti yollarıyla hayvanlar doğal ortamlarında izlenebiliyor.” dedi.

DOĞAL BİR ALAN OLUŞTURULMUŞ

Genel Sekreter Bayram ile birlikte Parkı gezen Güven İslamoğlu,” Bu tür alanların sayısını çoğaltmamız gerekiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi güzel bir çalışma yaparak, insanların rahat gezebileceği, hayvanların ise rahat bir ortamda yaşayabileceği güzel bir doğal yaşam alanı oluşturmuş. Aslında buraya gelirken, ufak bir yer hayal ediyordum. Burayı gezince ben bile bu kadarını beklemiyordum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Doğayı bozmadan, geniş alanlara yayılan bir dinlenme alanı oluşturulmuş.”dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL